Tijd voor actie na succesvolle beurs

Voor ondernemers die er nog over twijfelen: het initiatief De Echte Juwelier is nu echt van start. “We staan te springen om voor iedereen in de juweliersbranche een waardevolle organisatie op te zetten”, zegt Harry Cuvelier, juwelier en initiatiefnemer van De Echte Juwelier. “Daarom mochten we de Jewels & Watches najaarsbeurs ook niet missen.”

Veel bezoekers hadden al over De Echte Juwelier gelezen via de mediaexposure van de laatste maanden. De interesse (en noodzaak) voor het initiatief bleek hoog, aldus Harry. “Naast vele juweliers hebben ook merken en leveranciers zoals TI SENTO MILANO, Buddha to Buddha, SGS, Dsign Denemarken, Bering en de firma Weisz al interesse getoond om als businesspartner een bijdrage te leveren.”

Vóór juweliers
“Een echte juwelier dat ben ik toch al? Zulke initiatieven zijn al vaker gestart (en mislukt) toch? Wat maakt jullie anders dan de bestaande organisaties?” Een greep uit de, begrijpelijke, vragen waarmee bezoekers naar de stand van De Echte Juwelier kwamen. Harry: “Op de beurs hebben we een groot deel van de bezoekers ervan overtuigd dat we er echt zijn vóór juweliers en hen willen helpen om relevant te blijven. Daarnaast heeft de Echte Juwelier geen winstoogmerk en richten we onze activiteiten in op basis van de behoeften van juweliers.”

Consumentenacties
Met deze argumenten heeft de organisatie van De Echte Juwelier meer dan vijftig juweliers en leveranciers overtuigd tot inschrijving. “De interesse bij iedereen is hoog, maar desondanks hebben we nog niet het aantal intentieverklaringen waar we naar streven”, zegt Harry. “Helaas blijven veel juweliers toch afwachten tot de eerste resultaten, waardoor wij niet de slagkracht hebben om echt goed van start te gaan. Ondanks dat zitten we niet stil; De Echte Juwelier b.v. is opgericht en hierdoor kunnen we met de eerste merken en onze strategische marketingpartners de eerste acties opzetten. Deze exclusieve consumentenacties willen we begin november organiseren voor alle juweliers die zich hebben gecommitteerd aan ons initiatief. Wij ontzorgen alle deelnemers in deze actie en leveren alle waardevolle content in een duidelijk pakket aan.”

Aanmelden?
Geïnteresseerd en nog niet ingeschreven? Aanmelden kan via de website. En maandag 7 oktober is er een informatie-event in The Duke Club in Nistelrode. Inschrijven voor dit evenement kan ook via de website: www.deechtejuwelier.nl.

Foto: Harry Cuvelier in de stand van De Echte Juwelier op de Retailbeurs

Museum Prinsenhof