Baukje en Kim van Uitblinkers organiseerden tijdens de voorjaars-Retailbeurs in maart samen met de Federatie Goud en Zilver een leuke winactie. Winnaar van de actie werd Juwelier De Vaal. De prijs was een exclusieve Uitblinkbooster ter waarde van € 500, een training op het gebied van klantgerichtheid en service, speciaal voor leden van de FGZ.

De Vaal heeft de prijs inmiddels verzilverd; de training vond in mei plaats in de nieuwe vestiging. Het bedrijf heeft nu, naast de winkels in Bergambacht en Schoonhoven, ook een zaak in IJsselstein. Deze zaak is in april door De Vaal overgenomen van Carola de Goeij, die 25 jaar eigenaar van de winkel is geweest en er voorlopig ook blijft werken. De familie De Vaal is blij met de overname. “Het was voor ons meteen duidelijk dat IJsselstein een gezellige, karakteristieke stad is die goed bij ons past”, zegt Jolijn de Vaal. Carola voegt toe: “Het ging allemaal sneller dan verwacht, maar mijn visie sluit aan op die van De Vaal, dus helemaal prima zo. En ik ben blij voor mijn medewerkers dat de winkel blijft bestaan.”

Uitblinkbooster
Baukje van Delft, eigenaar van Uitblinkers, gaf de Uitblinkbooster afgelopen mei aan het team van De Vaal. “Tijdens zo’n training komen verschillende zaken aan bod”, vertelt ze. “Zo is de eerste indruk die je als personeel bij een klant achterlaat cruciaal in het aankoopproces. Hier staan we tijdens de training dan ook uitgebreid bij stil. Maar ook: hoe ga je om met welke klanttypes? Hoe ziet de klantreis er uit? Gaan ze eerst online oriënteren of komen ze meteen de winkel binnen lopen? Vaak zijn het logische dingen die zorgen voor een stukje bewustwording bij een team. Communicatie en non-verbale communicatie naar elkaar en de klant bijvoorbeeld. Ook komt een deel beveiliging en preventie aan bod. En hoe ga je om met vervelende klanten? Hoe adviseer je de klant het beste en kom je er achter waar hij echt naar opzoek is?”

Ook een Uitblinkbooster meemaken?
De Vaal had geluk met het winnen van de korte, maar effectieve Uitblinkbooster, maar deze is natuurlijk ook tegen betaling te boeken. De training, speciaal ontwikkeld voor FGZ-leden, duurt ongeveer drie uur en wordt op locatie aan het hele team gegeven. De kosten zijn € 500 per training. Uitblinkers biedt daarnaast uitgebreide trainingspakketten, individueel en in teams, waarbij dieper op de stof kan worden ingegaan.

www.uit-blinkers.nl

Op de foto:
Baukje van Delft en het team van De Vaal IJsselstein tijdens de training