In opdracht van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat voert onderzoeks- en adviesbureau KWINK groep een evaluatie uit van de waarborginstellingen Edelmetaal Waarborg Nederland (EWN) en WaarborgHolland (WBH) voor de periode 2017 tot en met 2021.

De evaluatie ziet op het beoordelen van de mate waarin de waarborginstellingen hun wettelijke taken (zoals opgenomen in de Waarborgwet) in de periode 2017 tot en met 2021 doeltreffend en doelmatig uitvoerden. De wettelijke taken zijn:

  1. Aangeboden voorwerpen te waarborgen op hun gehalte aan platina, goud, palladium of zilver;
  2. Ter waarborging aangeboden platina, gouden, palladium of zilveren voorwerpen te voorzien van andere merken, indien dat voortvloeit uit het bepaalde bij en krachtens de Waarborgwet.

Deelname aan evaluatie

Alle ondernemers in de sieraden- en uurwerkenbranche wordt verzocht een beknopte vragenlijst in te vullen: https://nl.surveymonkey.com/r/2PMLDBQ

Uw antwoorden op de gestelde vragen dragen bij aan het vormen van een beeld van het functioneren van de waarborginstellingen. Uw antwoorden blijven anoniem. Invullen kan tot 12 juli 2022.

Het doel van deze vragenlijst is om uw percepties te vernemen over het functioneren van de waarborginstellingen vanuit het klantperspectief, waar het gaat om de hierboven genoemde wettelijke taken (in de periode 2017 tot en met 2021). Het gaat dus niet om uw percepties over andere activiteiten, zoals verpakken en graveren.