Laden Evenementen

Van 8 juni t/m 20 juli is de expositie met het werk van Gerard Dekker en Eva Marit Edwardsen te zien in Galerie Beeld & Aambeeld in Enschede.

Het werk van Gerard Dekker verdient bijzondere aandacht. Op het eerste gezicht lijkt het of hier sprake is van een serie abstracte tekeningen. Verstilde, lyrische beelden met veel verschillende kleuraccenten en raadselachtige titels, zoals “Zwei Möglichkeiten den Schatten zu begraben” of “Wer kann sich schon an alles erinnern?”. Maar het zijn niet alleen maar tekeningen. Bij nader inzien is er vaak sprake van grafiek, met een oplage. Een kleine oplage weliswaar, maar toch werkt Gerard Dekker met series. Hij gebruikt bij één en hetzelfde werk verschillende technieken, zoals lithografie en zeefdruk. Lithografie is bij uitstek geschikt om krijt- en potloodlijnen vast te leggen en te reproduceren en zeefdruk is geëigend voor vlakken. Iedere kleur heeft een eigen drukgang en elk blad gaat vele malen door zijn handen.
Gerard Dekker kreeg zijn opleiding aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Utrecht, trok naar Groningen, waar hij onder meer van 1986-1991 de internationale tentoonstelling Noordkunst organiseerde, verbleef een aantal jaren in Berlijn en woont en werkt nu in Oldehove (Groningen). Zijn werk was al eerder met regelmaat bij Beeld & Aambeeld te zien.

Dit laatste geldt ook voor Eva Marit Edwardsen. Ook zij is geen onbekende voor de Enschedese galerie. Geboren en getogen in Noorwegen is design altijd belangrijk voor haar geweest, vooral de strakke lijnen die terug te vinden zijn in de Scandinavische architectuur. De laatste tijd, na verschillende reizen naar Japan, raakte ze ook daar geïnteresseerd in de architectuur en de tuinen van de vele Japanse heiligdommen en tempels. Het ritme van de stenen en de strakke architectuur in de tuinen geven spanning, patronen en vooral beweeglijkheid aan haar nieuwe serie sieraden, verenigd onder de naam “My Japanese garden”. Edwardsen past daarbij vaak een oude Aziatische techniek toe, de Keumboo-techniek. Waarbij 24-karaats goud wordt verenigd met zilver door alleen warmte en mechanische druk te gebruiken. Ze heeft daarvoor verschillende workshops gevolgd in Zwitserland en Groot-Brittannië om haar vaardigheden daarin te verbeteren.

www.beeldenaambeeld.nl

Deel dit bericht, kies uw platform!

Dit doet de Federatie Goud en Zilver

De Federatie Goud en Zilver behartigt de belangen van de ondernemers die in deze branche werkzaam zijn, dat wil zeggen: de juweliers, de uurwerktechnici, de goud- en zilversmeden, de groothandelaren en de fabrikanten.

Meer informatie over de FGZ

Word lid en profiteer van de voordelen

De leden van de FGZ profiteren van een groot aantal voordelen.

Meer informatie over lid worden

Vacatures in de branche

Werken bij een juwelier, goud- of zilversmid? Of ambieer je een functie bij toeleverancier? Kijk hier voor vacatures bij aangesloten leden van de FGZ en stap onze branche binnen!

Bekijk actuele vacatures

Ga naar de bovenkant