Laden Evenementen

INOVA COLLECTION heeft een aantal bewogen jaren achter de rug. Na de pandemie en een verandering van locatie in de zomer van 2023 hebben de organisatoren hard nagedacht over de bestaande regelingen en in het kader daarvan zowel exposanten als bezoekers gevraagd waar de vakbeurs zich voor de toekomst op zou moeten richten. Eén van de uitkomsten daarvan is de verhuizing terug naar Hofheim Wallau voor de komende beurs van 30 augustus tot 1 september.

“We hadden behoefte aan een analyse van de huidige situatie, dus hebben we de tijd genomen om er een uit te voeren”, legt Jens Frey, Managing Director bij het organiserende bedrijf MUVEO GmbH, uit. “In Frankfurt hadden we in 2024 geen slot kunnen krijgen voor het laatste weekend van augustus, dus we konden ons gebruikelijke patroon niet volgen. En bovendien, in de resultaten van een enquête onder exposanten en bezoekers die in september werd gehouden, was de fundamentele boodschap heel duidelijk: de meerderheid van de sector wilde dat INOVA COLLECTION een compact formaat zou zijn in het Messecenter Hofheim Rhein-Main, met een duidelijk profiel, een zekere mate van charme en een informele, familiale sfeer”, vervolgt hij.

INOVA COLLECTION keert daarom terug naar zijn roots en zal in de toekomst worden gepositioneerd als een beurs met een samengestelde, hoogwaardige merkenportfolio. Bovendien biedt het de vakhandel een compact en hoogwaardig overzicht van trends en patronen voor de najaarsbestellingen. “Alles in het belang van de klant, dat is en blijft onze filosofie en de focus van onze beslissingen. Het houden van het evenement in Frankfurt heeft ons onder andere duidelijk laten zien dat het ‘INOVA-gevoel’ niet oneindig schaalbaar is”, zegt Martin Weskamp, mede-initiatiefnemer van INOVA COLLECTION en exposant van het eerste uur. “We streven ernaar om trouw te blijven aan de waarden van het merk, wat betekent dat we ons DNA weer sterker tot uitdrukking moeten brengen.”

Naast een hoogwaardig, selectief merkenportfolio zijn er gemeenschappelijke ruimtes, loungeruimtes en de populaire INOVA NIGHT in het tentoonstellingscentrum om weer voldoende ruimte te bieden voor gesprekken en netwerken. En met de GOLDENE NOVA levert de beurs ook weer een belangrijke en duurzame bijdrage aan het ondersteunen en stimuleren van een nieuwe generatie.

INOVA COLLECTION biedt vakbezoekers gratis toegang, een centrale ligging in de regio Rhein-Main, extra gratis parkeergelegenheid, hoogwaardige inclusieve catering voor bezoekers en exposanten en gunstige overnachtingsmogelijkheden bij partnerhotels.

www.inova-collection.de

Deel dit bericht, kies uw platform!

Dit doet de Federatie Goud en Zilver

De Federatie Goud en Zilver behartigt de belangen van de ondernemers die in deze branche werkzaam zijn, dat wil zeggen: de juweliers, de uurwerktechnici, de goud- en zilversmeden, de groothandelaren en de fabrikanten.

Meer informatie over de FGZ

Word lid en profiteer van de voordelen

De leden van de FGZ profiteren van een groot aantal voordelen.

Meer informatie over lid worden

Vacatures in de branche

Werken bij een juwelier, goud- of zilversmid? Of ambieer je een functie bij toeleverancier? Kijk hier voor vacatures bij aangesloten leden van de FGZ en stap onze branche binnen!

Bekijk actuele vacatures

Ga naar de bovenkant