Laden Evenementen

Vorig jaar was het één groot feest tijdens de Nationale Zilverdag op Tweede Pinksterdag in Schoonhoven. Zowel de organisatie als de vele bezoekers genoten eindelijk weer van een live editie van de Nationale Zilverdag. Dit jaar vindt de Zilverdag plaats op 20 mei.

Wat is de Nationale Zilverdag?
Wie ‘Schoonhoven’ zegt, zegt ‘Zilverstad’. Al eeuwenlang wordt het maken van sieraden, zilveren voorwerpen en zilverkunst geassocieerd met de stad Schoonhoven. Jaarlijks bezoeken op Tweede Pinksterdag meer dan 20.000 mensen de Zilverdag en dus de Zilverstad. En elk jaar is het op die dag weer een feest om juist dan door onze oude middeleeuwse vestingstad te dwalen….

Het geheim van de Nationale Zilverdag? Alle ateliers van goud- en zilversmeden openen hun deuren op deze feestelijke dag en daarnaast laten vanuit meer dan 140 locaties, kramen en paviljoens goud- en zilversmeden, graveurs en edelsteendeskundigen de geheimen van hun vak zien. Vakschool Schoonhoven geeft voorlichting, het Zilvermuseum biedt allerlei extra’s en er zijn exposities en demonstraties. Het zilver in al zijn facetten is hier te bewonderen. Op de Nationale Zilverdag vindt ieder iets wat hem – en zeker ook háár – aanspreekt, verrast of verrijkt.

Deelnemen aan de Zilverdag?
Wie deel wil nemen kan zich aanmelden via www.zilverdag.nl. Standhouders dienen beroepsmatig in of voor de goud-, zilver-, uurwerk­ of juweliersbranche actief te zijn. Bewijzen daarvan zijn:
● Een relevante KvK inschrijving,
● Een inschrijving bij Waarborg Holland,
● Een lidmaatschap van één van de branche- of vakorganisaties, of van een relevante vereniging,
● Als leerling/student ingeschreven staan bij een relevante opleiding.

Silver Challenge
De Silver Challenge – een tentoonstelling met een wedstrijdelement – is jaarlijks de grote publiekstrekker van de Nationale Zilverdag. De Silver Challenge wordt tentoongesteld in de Hoge Vierschaar onder het stadhuis van Schoonhoven. Hier kunnen bezoekers de prachtige werkstukken bewonderen én hun stem uitbrengen. Ook zal een vakjury alle werkstukken beoordelen. Naast eeuwige roem zijn er mooie prijzen te winnen. Een deel van de expositie is ingericht als Junior Challenge. Inschrijven voor de Silver of Junior Challenge kan ook via www.zilverdag.nl.

Deel dit bericht, kies uw platform!

Titel

Dit doet de Federatie Goud en Zilver

De Federatie Goud en Zilver behartigt de belangen van de ondernemers die in deze branche werkzaam zijn, dat wil zeggen: de juweliers, de uurwerktechnici, de goud- en zilversmeden, de groothandelaren en de fabrikanten.

Meer informatie over de FGZ

Word lid en profiteer van de voordelen

De leden van de FGZ profiteren van een groot aantal voordelen.

Meer informatie over lid worden

Vacatures in de branche

Werken bij een juwelier, goud- of zilversmid? Of ambieer je een functie bij toeleverancier? Kijk hier voor vacatures bij aangesloten leden van de FGZ en stap onze branche binnen!

Bekijk actuele vacatures

Ga naar de bovenkant