Home/Business, Consumenten/Nationale Zilverdag Schoonhoven
Laden Evenementen
Dit evenement is voorbij.

Na het succes van de digitale editie vorig jaar hoopt de organisatie van de Nationale Zilverdag op maandag 6 juni, Tweede Pinksterdag, bezoekers weer live te mogen verwelkomen in Schoonhoven. Met een zevende lustrum achter de rug mag dit evenement een begrip heten.

Juweliers en goud- en zilversmeden maken Schoonhoven al eeuwenlang tot dé zilverhoofdstad van Nederland, samen met Vakschool Schoonhoven en het Nederlands Zilvermuseum. Op Tweede Pinksterdag worden de in Schoonhoven gevestigde ateliers aangevuld met nog meer (inter)nationale goud- en zilverkunstenaars die hun werk presenteren tijdens Nationale Zilverdag.

Nieuw talent

Ook deze Nationale Zilverdag biedt nieuw talent de mogelijkheid om creativiteit te tonen aan het grote publiek. Studenten en/of startende goud- of zilversmeden kunnen hun werk presenteren en prijzen in de wacht slepen. Deze aanstormende talenten krijgen een podium op het Rabobank Nieuw Talent Plein. Inschrijven als deelnemer of standhouder is mogelijk via de website.

EXPO paviljoen

Het EXPO paviljoen op het Doelenplein is een paviljoen voor high end sieraden en bijzondere zilveren objecten. Daar is ook champagnebar Poppin’ Bubbels te vinden. In elk champagneglas zit een steen: het is aan de koper – of drinker in dit geval – om uit te vinden of het om een zirkonia of diamant gaat! De steen kan getaxeerd worden in de Zilvermuseum, waar taxateur George Hamel de steen onder de loep neemt.

www.zilverdag.nl

Dit doet de Federatie Goud en Zilver

De Federatie Goud en Zilver behartigt de belangen van de ondernemers die in deze branche werkzaam zijn, dat wil zeggen: de juweliers, de uurwerktechnici, de goud- en zilversmeden, de groothandelaren en de fabrikanten.

Meer informatie over de FGZ

Word lid en profiteer van de voordelen

De leden van de FGZ profiteren van een groot aantal voordelen.

Meer informatie over lid worden

Vacatures in de branche

Werken bij een juwelier, goud- of zilversmid? Of ambieer je een functie bij toeleverancier? Kijk hier voor vacatures bij aangesloten leden van de FGZ en stap onze branche binnen!

Bekijk actuele vacatures

Ga naar de bovenkant