Laden Evenementen

De organisatie van SIERAAD Art Fair heeft bekendgemaakt dat de succesvolle verkoopexpositie komend jaar niet zoals gebruikelijk in Amsterdam zal plaatsvinden. Het evenement verhuist naar het Gelderse stadje Buren dat volgens de organisatie op 24, 25 en 26 mei de perfecte achtergrond zal zijn voor drie dagen genieten.

“Een belangrijke beslissing”, vertellen Astrid Berens en Maarten Bodt. “Na meer dan 20 jaar in Amsterdam te hebben vertoefd, hebben we besloten het roer om te gooien en de stad achter ons te laten.” Het besluit is met een mix van emoties besloten. “Onze beslissing is helaas ingegeven door de enorm gestegen kosten, die na de nasleep van de coronapandemie alleen maar verder zijn gestegen. Voor een cultureel evenement zoals het onze is het simpelweg niet langer verantwoord om in Amsterdam te blijven.”

Nieuwe uitdaging
Astrid en Maarten koesteren de prachtige herinneringen aan SIERAAD dat in de loop der jaren is uitgegroeid tot een internationaal fenomeen. “De overweldigende belangstelling en deelnemersaantallen hebben ons zowel verrast als verheugd. We nemen deze rijke geschiedenis met ons mee terwijl we een nieuwe tijd en een nieuwe uitdaging tegemoet gaan. We zijn ervan overtuigd dat de nieuwe opzet van SIERAAD, zoals we die voor ogen hebben, beter aansluit bij deze tijd en de uitdagingen van de toekomst. We hebben besloten om SIERAAD om te bouwen naar een kleiner, persoonlijker en wederom een unieke gebeurtenis.”

Perfecte achtergrond
SIERAAD verhuist naar het stadje Buren, in de Betuwe. Buren, met zijn charme en rijke historie, biedt een adembenemende setting die de perfecte achtergrond zal vormen voor drie dagen genieten van het vernieuwde SIERAAD-evenement. SIERAAD & FRIENDS vindt plaats op twee locaties in Buren, de Sint Lambertuskerk en de nabij gelegen Synagoge. “Het evenement is goed te combineren met het prachtige stadje Buren en zijn omgeving. Van pittoreske straatjes tot culturele schatten, Buren biedt een veelzijdige ervaring. Buren is daarnaast goed bereikbaar en biedt voldoende gratis parkeergelegenheid.”

Kleinschalig
De kernwaarden van SIERAAD blijven behouden, waarbij kwaliteit en originaliteit centraal staan en het één op één-contact met de makers voorop staat. “Binnen de nieuwe ambiance en het concept is gekozen voor kleinschaligheid waar u met unieke en veelal bekende sieraadontwerpers kennis kunt maken of eerdere contacten kunt voortzetten. Het is daarom dat we SIERAAD & FRIENDS als nieuwe naam naar buiten brengen. Veel van de deelnemers zijn in de loop van de jaren vrienden geworden en veel bezoekers zijn vrienden van het sieraad, dus de keuze lag voor de hand. We hopen jullie te verwelkomen op SIERAAD & FRIENDS, waar we streven naar een onvergetelijke ervaring voor iedereen die van sieraden houdt. Laat je verwonderen door de creaties en geniet van de warmte en bijzonderheid die ons evenement te bieden heeft.”

In de Synagoge komt de verkooptentoonstelling van het Potato Collective: een diverse groep kunstenaars met achtergronden uit China, Ghana, Duitsland, Nederland, Oostenrijk, en Ierland, allen studenten aan Hochschule Idar-Oberstein. Zij verkennen diverse thema’s zoals zelfontdekking, emotionele verbindingen, culturele identiteit, en de uitdaging van schoonheidsnormen. Potato benadert kunst speels en nodigt uit tot nieuwsgierigheid en gesprek over de diverse achtergronden van hun projecten.

www.sieraadartfair.com

Deel dit bericht, kies uw platform!

Titel

Dit doet de Federatie Goud en Zilver

De Federatie Goud en Zilver behartigt de belangen van de ondernemers die in deze branche werkzaam zijn, dat wil zeggen: de juweliers, de uurwerktechnici, de goud- en zilversmeden, de groothandelaren en de fabrikanten.

Meer informatie over de FGZ

Word lid en profiteer van de voordelen

De leden van de FGZ profiteren van een groot aantal voordelen.

Meer informatie over lid worden

Vacatures in de branche

Werken bij een juwelier, goud- of zilversmid? Of ambieer je een functie bij toeleverancier? Kijk hier voor vacatures bij aangesloten leden van de FGZ en stap onze branche binnen!

Bekijk actuele vacatures

Ga naar de bovenkant