Kantoren, studio’s en andere werkplekken waar (startende) ondernemers – vaak op het gebied van marketing of ict – elkaar ontmoeten en samenwerken, je ziet ze steeds meer. Voor kunstenaars en makers zoals edelsmeden, die meer voorzieningen nodig hebben dan een tafel en een stopcontact, zijn er nog niet zo veel mogelijkheden. Op initiatief van goudsmid Nathanja Kapma-de Weerdt start Phoenix Cultuur in haar goed geoutilleerde werkplaats edelsmeden in Veghel met een FlexAtelier Edelsmeden.

Samen werken, creëren en van elkaar leren
Nathanja en Phoenix Cultuur hebben zich voor deze deelwerkplaats laten inspireren door allerlei vormen van samenwerklocaties en deelwerkplekken. In het nieuwe FlexAtelier Edelsmeden kunnen zelfstandige goudsmeden, die zelf (nog) niet de mogelijkheid hebben om een volledig atelier in te richten, komen werken.
In het FlexAtelier vindt de goudsmid een ruime en goed geoutilleerde werkplek waar individueel en/of samengewerkt kan worden, een inspirerende ruimte waar men kan creëren en van elkaar leren. Daarnaast biedt de Cultuurfabriek op de Noordkade een mooie gelegenheid en horecavoorzieningen om klanten te ontvangen.

Start na de zomervakantie
Het FlexAtelier Edelsmeden start na vanaf maandag 26 september. Na aanmelding via de website volgt een intakegesprek met Nathanja waarna de goudsmid op maandag tussen 09.30 – 16.00 uur zelfstandig aan de slag kan in de werkplaats edelsmeden op de Noordkade in Veghel. Hierbij kan men kiezen uit drie abonnementsvormen; een proefabonnement, kwartaal- en halfjaarabonnement.

Kijk voor meer informatie over het FlexAtelier Edelsmeden op www.phoenixcultuur.nl en neem voor vragen contact op met Myriam Simons via myriam.simons@phoenixcultuur.nl.