Garmin International introduceert de fēnix 6, de nieuwe generatie in de toonaangevende GPS multisport smartwatchcollectie. De fēnix 6 is uitgerust met Power Manager voor meer controle over de batterijduur. Daarnaast introduceert Garmin de fēnix 6X Pro Solar editie, die aan de hand van zonne-energie de accuduur van de batterij verlengt.

fēnix 6X Pro Solar
De fēnix 6x Pro Solar is het eerste Garmin GPS-horloge dat oplaadt met zonne-energie. Deze uitvoering is uitgerust met Power GlassTM, een transparante lens die zonne-energie gebruikt om de accuduur van de batterij te verlengen. Dankzij deze technologie hebben gebruikers nog langer plezier van hun sportactiviteiten, trainingsfuncties, muziekstreaming en het bekijken van kaarten in kleur. Ze kunnen tevens snel op het horloge checken hoe ver de batterij is opgeladen. De batterij van de fēnix 6X Pro Solar gaat 21 dagen in smartwatch-modus mee – plus 3 dagen extra als solar-charging wordt gebruikt.

Introductie PacePro™ voor hardlopers
De fēnix 6 serie introduceert voor het eerst de PacePro™ functie, waarmee hardlopers hun inspanningen kunnen afstemmen op de route. Deze functie helpt om de tempodoelstellingen te behalen bij een veranderende hellingsgraad tijdens de hardloopsessie.
Hardlopers kunnen rechtstreeks realtime een tempo instellen op hun smartwatch of dit van tevoren doen via de Garmin ConnectTM app. Tijdens het hardlopen kunnen gebruikers hun ingestelde splittempodoel zien, naast het werkelijke splittempo, de afstand tot de volgende split en hoeveel tijd ze voor of achter lopen op hun doelstelling.

Kaarten voor actieve buitenactiviteiten
De fēnix 6 smartwatches zijn uitgerust met TopoActive Europe kaarten in kleur voor actieve buitenactiviteiten, skikaarten van meer dan 2.000 skigebieden wereldwijd en 41.000 golfbanen wereldwijd. Voor ambitieuze atleten bevat de smartwatch de populaire ClimbPro-functie, waarmee trailrunners en fietsers die graag in heuvelachtige gebieden trainen, beter inzicht krijgen in hun prestaties tijdens beklimmingen. Welke sportieve passie dan ook, fēnix 6 biedt de juiste informatie en ondersteuning.

Weergave van de batterijduur in dagen en uren
De nieuwe Power Manager functie stelt de gebruiker in staat om te zien en te bepalen hoe verschillende instellingen en het gebruik van sensoren de batterijduur beïnvloeden. De resterende batterijduur wordt weergegeven in uren en dagen (in plaats van een percentage). Gebruikers kunnen dan zelf kiezen welke functies ze willen gebruiken om zo de batterijduur te verlengen.

Monitoren van energie, hartslag en stressniveau
De horloges van de fēnix 6 serie zijn gevuld met functies voor een sportieve, gezonde en bewuste levensstijl, waaronder ingebouwde activiteitenprofielen, VO2 max en trainingsstatus met aanpassingen voor warmte en hoogte.
Alle modellen hebben een verbeterde hartslagmeting op de pols voor het doorlopend bijhouden van het stressniveau, onderwater polshartslagmeting voor zwemmers, Pulse Ox4 voor het meten van de zuurstofsaturatie in het bloed voor geavanceerde slaapbewaking en hoogte-acclimatisatie.
Verder hebben ze een innovatieve Body BatteryTM functie voor energiecontrole, zodat gebruikers het energieniveau van hun lichaam op elk gewenst moment kunnen bekijken. Dit helpt bij het plannen van workouts, rusttijden en slaap.

Altijd verbonden
Het is gemakkelijk om verbonden te blijven met de fēnix 6 serie door smartphone meldingen in te schakelen5. Zo ontvangt de gebruiker meldingen op het horloge van inkomende gesprekken, whatsapp berichten, e-mails en meer. Met alle fēnix 6 modellen kan contactloos worden betaald6 dankzij Garmin PayTM. Laat cash en bankpassen thuis en betaal veilig, eenvoudig en snel met Garmin fēnix 6.

Met een muziekopslaggeheugen voor maximaal 2.000 nummers kunnen gebruikers afspeellijsten synchroniseren van de populairste muziekservices zoals Spotify en zonder telefoon onderweg van muziek genieten.

Stijlvol en functioneel
De fēnix 6 en fēnix 6X multisport GPS-horloges hebben een robuuste uitstraling met oog voor detail en zijn speciaal ontworpen om meer draagcomfort te bieden. Ze hebben een groot display van een respectievelijk 1.3” en 1.4”, dat is 17% en 36% groter in vergelijking met de vorige fēnix modellen. De fēnix 6S blijft met het 1.2” display ideaal voor mensen met een kleinere pols.

Naast een groter display introduceert Garmin nieuwe QuickFitTM nylon polsbanden en siliconen polsbanden in diverse kleuren. Bij de modellen met saffierglas is gekozen voor een krasbestendige lens van saffier in combinatie met hoogwaardige premium materialen waardoor de kwaliteit en levensduur van de smartwatch verder wordt verhoogd.

www.garmin.com