Eén van de oudste diamantairs van Nederland, GASSAN, opent – na Amsterdam en Schiphol – nu ook officieel de deuren van een nieuwe vestiging aan de Meent in Rotterdam. Begin 2024 volgt een splinternieuwe winkel aan de Rechtestraat in Eindhoven. De uitbreidingen maken onderdeel uit van de nieuwe strategie van de in 1945 opgerichte diamantair, die gedurende de coronaperiode vorm kreeg.

President-directeur Benno Leeser licht toe: “De covid-pandemie bracht versnelling in de al bestaande plannen om ook buiten Amsterdam en Schiphol vestigingen in Nederland te openen.” Vóór covid brachten jaarlijks tienduizenden toeristen een bezoek aan de historische diamantslijperij en juwelenzaken van GASSAN. Tijdens corona viel dit helemaal stil. “We wilden uiteraard niet in een hoekje gaan zitten huilen, dus we besloten onze strategie te wijzigen. Midden in die luwe tijd zijn we gaan kijken hoe we meer konden focussen op de lokale, Nederlandse markt, zodat we niet zo afhankelijk bleven van het toerisme.”

GASSAN Rotterdam – thuiswedstrijd
De vestiging aan de Rotterdamse Meent is een jarenlange droom die uitkomt voor Benno Leeser. Als Feyenoord-fan van het eerste uur en voormalig voorzitter van de Business Club van de Rotterdamse voetbalploeg draagt hij de havenstad een warm hart toe. “Rotterdam voelt voor ons als een thuiswedstrijd. Wij zijn erg blij met een multi-brand store van dit kaliber op zo’n high-end locatie.” Terwijl de laatste hand aan het interieur van de zaak werd gelegd, kon de winkel de afgelopen maanden al wel worden bezocht. “Na de soft opening hebben we ‘m net als onze diamanten van alle kanten geslepen tot hij nog meer ging glimmen. En zie hier: nu openen we officieel de mooiste diamantzaak van de Rotterdam-Delta”, aldus Leeser.
“Wij zien nieuwe klanten in onze Rotterdamse vestiging, maar ook bestaande klanten die gekscherend opmerken: ‘wat ben ik blij dat ik voor mijn klokje niet meer naar 020 hoef’. Als je als oer-Amsterdams bedrijf in staat blijkt de taal van de Rotterdammers te spreken, weet je dat je iets goed doet.” Vanaf nu kunnen ook liefhebbers van Rolex bij GASSAN Rotterdam terecht. De Rotterdamse vestiging is het nieuwste officiële verkooppunt van het geliefde horlogemerk.

GASSAN Eindhoven – briljante regio
Ook het openen van een vestiging in Eindhoven is een doelbewuste keuze. “Wij zijn altijd al goed geweest met PSV, Brainport zit hier, ASML en veel bedrijven in de automatisering. Alles gebeurt hier en er zit een enorme bloei en groei die het voor ons een briljante regio maakt waar de economie fonkelt. Mensen werken er keihard en als je keihard werkt wil je jezelf af en toe ook verwennen.” GASSAN wil in de nieuwe vestiging het succes van de regio zichtbaar maken.
GASSAN Eindhoven komt op een toplocatie in de binnenstad van Eindhoven, op de kruising van de Rechtestraat en de Hooghuisstraat. “Op de hoek van de drukste straat én van de mooiste straat van de stad”, vertelt Leeser, die zeer content is met de nieuwe locatie. “Naast bekende merken als Omega en Breitling brengen wij nu ook onze eigen juwelen-lijnen naar het zuiden. Voor de GASSAN 121, een diamant die door de gepatenteerde slijpvorm extra schittert, hoeven Brabanders niet langer naar de hoofdstad.”

In beide nieuwe vestigingen zijn een goudsmid en een horlogemaker aanwezig. Ook worden er juwelen ontworpen. Naast GASSAN Rotterdam en GASSAN Eindhoven werd GASSAN dit najaar ook eigenaar van de winkel van het luxe accessoire-merk Montblanc in de P.C. Hooftstraat in Amsterdam. Ook organiseert GASSAN veel nieuwe events, onder meer in het verbouwde Ketelhuis op het terrein van het eigen hoofdkantoor aan de Amsterdamse Nieuwe Uilenburgerstraat.

Over GASSAN
Het familiebedrijf GASSAN is in oktober 1945 opgericht door de Nederlandse diamanthandelaar Samuel Gassan. In 1983 werd zijn kleinzoon Benno Leeser benoemd tot president-directeur van het familiebedrijf. Inmiddels werken er zo’n 500 werknemers bij GASSAN en heeft het bedrijf naast House of GASSAN in de oude diamantslijperij, 3 winkels in Amsterdam, 1 in Rotterdam, 13 verkooppunten op Schiphol en 8 in Singapore. De nieuwe vestiging in Eindhoven opent officieel in het begin van 2024. GASSAN heeft als eigen merken GASSAN 121, GASSAN Pre-Owned, Choices by DL, TROPHY by GASSAN en Gigi by GASSAN. In de boetieks zijn onder meer Rolex, Cartier, Chanel en Chopard juwelen verkrijgbaar. GASSAN zette in 2022 182 miljoen euro om. In 2013 werd het bedrijf de eerste winnaar van de ‘Familiebedrijven Award’.

www.gassan.com

Foto: Benno Leeser, CEO van GASSAN, voor het pand aan de Meent. De nieuwe vestiging GASSAN Rotterdam is onderdeel van de strategie van de diamantair om zich meer te richten op de lokale markt.