MeisterSinger maakt mechanische, single-hand horloges, klassieke designs die de tijd in zijn oorspronkelijke essentie weergeven. Daarbij vindt MeisterSinger altijd ongebruikelijke vormen die passen bij de unieke design filosofie van het merk. Dat geldt ook voor de Lunascope en dat het merk in zijn missie is geslaagd, blijkt wel uit de vele prijzen die dit model ten deel vallen. Het won eerder al de Red Dot Award en de IF Design Award en heeft nu een derde prestigieuze design prijs gewonnen: de German Design Award. De Triple is binnen!

De Lunascope is het eerste astronomische horloge in de MeisterSinger collectie. Met het maanfase display kozen de ontwikkelaars voor een technisch en esthetisch ongebruikelijke oplossing. Het horloge zorgde daarmee direct voor beroering toen het tijdens de internationale horlogebeurs Baselworld in 2018 voor het eerst werd gepresenteerd. Dat is te danken aan de afmeting van de maanfase die bijna de gehele bovenste helft van de wijzerplaat in beslag neemt om de beweging van de maan te laten zien. De maan doet dat tegen de achtergrond van de nachtelijke sterrenhemel en zo laat de Lunascope tot in de kleinste details een heel realistisch beeld zien. Dat realistische beeld gaat verder dan het uiterlijk, want ook het mechanisme dat de maanfase aanstuurt doet dat buitengewoon nauwkeurig. De meeste maanfase horloges gaan ervan uit dat de maan in 29,5 dagen rond de aarde beweegt waardoor de maanfase dus elke drie jaar moet worden aangepast. De Lunascope heeft slechts na 128 jaar een kleine correctie nodig.

De German Design Council, die de German Design Award uitreikt voor innovatieve producten, blijkt onder de indruk van de Lunascope. Het gedurfde design, gecombineerd met de grote technische precisie, heeft voor een buitengewoon accurate display van een maanfase gezorgd. Voor MeisterSinger is de German Design Award opnieuw een bevestiging dat het design concept wordt gewaardeerd, evenals het onophoudelijke streven om nieuwe creaties te brengen die het verstrijken van de tijd op esthetisch aantrekkelijke en intuïtieve manieren laat zien.

De Lunascope in het kort
Model: Lunascope
Uurwerk: Het automatische ETA 2836-2 kaliber met een eigen module van MeisterSinger
Diameter: 40 mm
Kast: Staal met een ‘exhibition back’, waterdicht tot vijftig meter en een saffierglas.
Gangreserve: 38 uur
Wijzerplaat: Sunburst staal blauw
Band: Kalfsleer met krokopatroon, dubbele vouwsluiting

Over MeisterSinger
Sinds 2001 maakt MeisterSinger heel bijzondere, mechanische polshorloges in de Duitse stad Münster. Wat de horloges uniek maakt is dat ze slechts een enkele wijzer hebben die de drager in staat stelt om globaal de tijd af te lezen. MeisterSinger oprichter Manfred Brassler en zijn team van veertien medewerkers creëren klassieke horloges met een uniek karakter volgens een technische en culturele traditie die al eeuwen oud is. Het waren namelijk torenklokken die niet meer dan een enkele wijzer nodig hadden (en hebben) om de tijd aan te geven. De tijd in periodes van vijf minuten was vroeger nauwkeurig genoeg en dat is het voor veel mensen in het hectische leven van tegenwoordig nog altijd. Door de duidelijke weergave zijn de horloges bovendien uitstekend afleesbaar.
MeisterSinger is een merk dat op zijn thuismarkt sterk aanwezig is, maar ook in andere landen heeft het inmiddels stevig voet aan de grond gekregen. Ook Barneys in New York en Le Bon Marché in Parijs hebben MeisterSinger in hun winkels opgenomen.
Vandaag de dag bestaat de collectie van MeisterSinger uit 21 series, met daarin horloges in ruim zeventig uitvoeringen. Voor enkele modellen mocht MeisterSinger een prijs in ontvangst nemen. Het won bijvoorbeeld de Red Dot Award, de IF Design Award en de German Design Award.

www.meistersinger.com

Museum Prinsenhof