Na de succesvolle regioavond in oktober organiseerde de FGZ eind maart een volgende netwerkbijeenkomst voor leden en niet-leden. Voor deze avond verwelkomden goudsmid Luci Aversteeg en uurwerkmaker Jan Ubels een aantal vakgenoten in hun ateliers in het Gelderse Bredevoort.

De landelijke ALV’s van de FGZ zijn een goede gelegenheid voor ondernemers om ideeën met elkaar uit te wisselen. Omdat de afstand vaak een drempel blijkt te zijn om naar een ALV te komen, heeft de FGZ besloten om het land in te gaan om vakgenoten zo de mogelijkheid te bieden in de eigen regio op de hoogte te blijven van ontwikkelingen in de branche.

De regioavond biedt een platform waar professionals uit de branche samenkomen om te leren van experts, ervaringen uit te wisselen en hun passie voor juwelen en horloges te delen. De avond versterkt de banden binnen de juweliersgemeenschap, want het delen van ervaringen en inzichten met collega’s inspireert en ondersteunt.

Deze keer hadden gastvrouw en -heer Luci Aversteeg en Jan Ubels hun collega-vakgenoten uitgenodigd in hun zaak. In de edelsmederij van Luci en het uurwerkatelier van Jan werden ervaringen uitgewisseld over belangrijke onderwerpen.

Tijdens de avond was ook Annemarie Meester aanwezig die voor de FGZ de Training Beveiliging en Preventie (voorheen de Masterclass Beveiliging) verzorgt. Zij vertelde over wat de training inhoudt en waar je onder meer op moeten letten bij de beveiliging van je zaak. FGZ-directeur Patrick Thio vertelde over de continuïteit van het vak, met name over bedrijfsovername en vakopleiding. Daniel Voskamp sloot de avond af met een korte presentatie over lopende FGZ-projecten en een aantal updates binnen de branche.

Dit was de tweede regioavond in de afgelopen periode en gezien het succes van deze twee wil de FGZ doorgaan met het organiseren van deze bijeenkomsten. Voor de ontvangst op 26 maart dankt de FGZ Luci en Jan die bereid waren de vakgenoten gastvrij te ontvangen met lekkere hapjes en drankjes.

Een regiobijeenkomst in uw zaak?
Lijkt het u ook leuk zo’n avond samen met de FGZ te organiseren en vakgenoten in uw zaak te ontvangen? Neem dan contact op via federatie@fgz.nl.