Goudwisselkantoor opende afgelopen week in Aken de deuren van het eerste filiaal in Duitsland voor de in- en verkoop van edelmetalen. Met het betreden van de Duitse markt geeft het Nederlandse familiebedrijf invulling aan de ambitie uit te groeien tot een Europese expert in edelmetalen.

De stap markeert een belangrijke mijlpaal in de groeiambities van Goudwisselkantoor. Zo wil het dit jaar met de opening van tien in- en verkooplocaties vaste voet aan de grond krijgen in Duitsland. Met deze pilot – die van start gaat in de deelstaat Noordrijn-Westfalen – wordt de basis gelegd voor de verdere uitrol in heel Duitsland waar Goudwisselkantoor op termijn naar 150 locaties wil.

Nieuwe stap
Op dit moment biedt Goudwisselkantoor diensten aan op ruim honderd fysieke locaties verspreid in Nederland en België. De betreding van de Duitse markt is dan ook een logische nieuwe stap in het realiseren van de internationale groeiambities van het Nederlandse familiebedrijf. Zo wil Goudwisselkantoor in het komende jaar met de opening van tien in- en verkooplocaties verkennen hoe groot de potentie is in de 18 miljoen inwoners tellende regio. De opening van locaties in onze buurregio is daarnaast ook een test om te bepalen hoe de uitrol over de rest van Duitsland vorm kan krijgen.

Eén loket voor consumenten
“Nu we als marktleider in Nederland en België landelijke dekking hebben, zetten we in Duitsland een nieuwe stap in onze missie om Europa te veroveren”, zegt Johan de Ruiter, directeur van Goudwisselkantoor. “In deze en andere Europese markten zijn geen spelers als Goudwisselkantoor actief, die consumenten één loket bieden voor een totaalaanbod van diensten. Zo zijn we specialist in de in- en verkoop van edelmetalen, munten en hebben we veel expertise in het verpanden, veilen en beleggen. Het is deze totale mix aan dienstverlening die ons, net als in Nederland, in Duitsland en de rest van Europa onderscheidend maakt.”

Goud als veilige haven
Net als in Nederland en België is in Duitsland is de vraag naar goud als veilige haven sterk gegroeid, vertelt De Ruiter. “We verwachten dat dit óók in de komende jaren op een hoog niveau zal blijven. Zo is de goudprijs door lage en zelfs negatieve rentestanden gestegen, terwijl de waarde van geld als gevolg van de inflatie is gedaald. Er zijn steeds meer spaarders en particulieren die een deel van hun vermogen in goud willen investeren. Tegelijkertijd is het voor een groeiende groep consumenten door de hoge goudprijs erg aantrekkelijk de waarde van sieraden te verzilveren. Deze optelsom van ontwikkelingen creëert goede mogelijkheden voor Goudwisselkantoor om nieuwe markten te betreden en onze diensten in Duitsland aan te bieden.”

Over Goudwisselkantoor
Goudwisselkantoor is eigendom van familie De Ruiter. De jarenlange kennis en ervaring is ondergebracht in diverse bedrijven, die met hun eigen specialisme actief zijn in binnen- en buitenland. Ze richten zich op het in- en verkopen, veilen, verpanden en beveiligde opslag van edelmetalen, sieraden, verzamelobjecten, kunst en antiek. De bedrijven van familie De Ruiter zijn Goudwisselkantoor, VerzamelaarsMarkt.nl, Veilinghuis De Ruiter en Reclaimed jewels.

www.goudwisselkantoor.nl