De Hamilton PSR laat het ontwerp van het allereerste digitale horloge herleven, een klassieker uit het ruimtevaarttijdperk die onze manier van klokkijken drastisch veranderde.

Het originele digitale polshorloge is terug. De Hamilton Pulsar was één van de karakteristieke creaties uit het ruimtevaarttijdperk. Zijn baanbrekende technologie zette de horlogemarkt op zijn kop, en met zijn futuristische uitstraling werd hij geliefd bij vrije geesten en stijliconen als Jack Nicholson, Joe Frazier, Elton John en Keith Richards. Met de Hamilton PSR brengt het merk de onmiskenbare stijl terug van het digitale horloge dat de wereld veranderde.

Met deze nieuwe Hamilton PSR brengen we dit icoon van stijl en technologie uit de jaren ’70 weer tot leven. Er zijn twee versies van de PSR om uit te kiezen: één in roestvrij staal, en één in roestvrij staal met geelgouden PVD-coating, in een beperkte oplage van 1.970 stuks.
Beide horloges hebben kasten in de onnavolgbare brede kussenvorm van de P2, met exact dezelfde afmetingen van 40,8 mm x 34,7 mm. De horloges zijn waterdicht tot 100 m.

Eén van de verschillen met de vorige versie is de manier waarop de tijd wordt weergegeven. De nieuwe Hamilton PSR heeft een hybride display, dat de technologieën van reflecterend LCD (Liquid Crystal Display) en uitstralende OLED (Organic Light Emitting Diodes) met elkaar combineert. Door op de knop te drukken zullen ook nu de rode OLED-cijfers in de bekende digitale stijl oplichten, terwijl het LCD-display ervoor zorgt dat de tijd ook permanent zichtbaar is bij daglicht. Zonder backlight verbruikt het display maar heel weinig energie.

De Hamilton PSR herinnert aan waar en wanneer de digitale wereld begon, en wat digitale tijdregistratie ooit inhield. Net als toen blijft de PSR ‘onwijs cool’ en een horloge voor mensen die graag een statement maken.

www.hamiltonwatch.com

Museum Prinsenhof