Juwelier Reijersen in Oudewater en horlogemerk Christiaan van der Klaauw presenteerden op 20 januari een gelimiteerde editie van de Christiaan van der Klaauw Ariadne. Het horloge wordt uitgevoerd met een turquoise wijzerplaat en een zalmroze wijzerplaat in een gelimiteerde oplage van 50 stuks van elke kleur.

Adriaan Reijersen en Pim Koeslag, technisch directeur en mede-eigenaar van CVDK, werkten al vaker samen om speciale uitgaves te ontwerpen voor horlogeliefhebbers.

De Ariadne Reijersen Collector’s Edition
De speciale Collector’s Edition van de Ariadne volkalender-chrono met 24-uursaanduiding is het eerste model dat onder de leiding van Pim Koeslag de ateliers van Christiaan van der Klaauw verlaat. De 50 exemplaren met frosted turquoise wijzerplaat en de 50 stuks met frosted zalmroze wijzerplaat worden exclusief voor Reijersen Juweliers vervaardigd. Deze zeldzame wijzerplaatkleuren zijn erg populair geworden onder verzamelaars. Toch zijn het niet de enige bijzonderheden op deze Collector’s Edition.

Beide modellen hebben een exclusieve buffellederen band in plaats van de alligator band van de originele Ariadne: de zalmroze versie is voorzien van een bruingrijs exemplaar, de turquoise versie van een diepblauwe die perfect matcht met de hemel in de maanfaseaanduiding. Beide banden hebben een luxe signature vouwsluiting met gegraveerd Christiaan van der Klaauw-logo.

De CVDK Ariadne heeft opgelegde cijfers en indexen en opgelegde, circular-brushed ringen rond de tellers van de chronograaf. Bovendien werd het roségoud plated deel van de rotor met de hand gegraveerd door de beroemde Duitse graveur Jochen Benzinger, terwijl het buitenste deel geguillocheerd en rhodiumplated is.

Reijersen Juweliers
Weinig juweliers ter wereld kunnen bogen op een zo indrukwekkende creatieve historie als Reijersen Juweliers in Oudewater. Speciale limited editions, bijzondere evenementen, waardevolle samenwerkingen, er is weinig waar Adriaan Reijersen, directeur van Reijersen Juweliers, niet voor in is. Zijn juwelierszaak valt bovendien onder het selecte groepje dat zich juwelier-gastronoom mag noemen. Een juwelier voor fijnproevers, zowel wat betreft de unieke juwelen- en horlogecollecties, als op het gebied van culinaire verwennerijen en gastvrijheid.

‘Wij zijn een ambachtelijke juwelier, zowel in ons zorgvuldig samengestelde assortiment als in ons contact met onze gasten’, zegt Adriaan Reijersen. ‘Dat uit zich ook in het creëren van een intieme ambiance, met de daarbij behorende heerlijke hapjes en drankjes om ontspannen van te genieten. Pas als je met persoonlijke aandacht naar je gasten luistert, kun je hem of haar echt leren kennen. Aandacht is het belangrijkste geschenk dat je iemand kunt geven en genieten is de mooiste vorm van dankbaar zijn.’

Pim Koeslag
Meester-horlogemaker Pim Koeslag was sinds 2003 de drijvende kracht achter het Zwitsers-Nederlandse merk Frederique Constant en zustermerk Alpina Watches, en was in 2008 mede-oprichter van Ateliers deMonaco. Zijn voorliefde voor alles wat met het heelal en de daaruit voortvloeiende tijdwaarneming te maken heeft, bracht hem terug naar Nederland, want in 2022 maakte hij de overstap naar zijn grote liefde, het astronomisch georiënteerde horlogemerk Christiaan van der Klaauw, waar hij een meerderheidsbelang in de aandelen nam.

Het CVDK7758 kaliber Ariadne
Het chronograaf-uurwerk dat zich in dit prachtige horloge bevindt, is het CVDK7758-kaliber met Ariadne-complicatie. De chronograaf geeft de verstreken seconden, minuten en uren aan. Daarnaast heeft het horloge een volledige datumaanduiding (dag, datum, maand), een maanstandindicatie op 6 uur en de aanduiding van tijd vindt plaats op een 24-uursschaal.

Productinformatie
Uurwerk: CVDK7758-kaliber met automatic opwinding en gangreserve van 48 uur
Rotor: guilloché rhodium plated, met een roségoud plated midden, dat met de hand gegraveerd is door Jochen Benzinger
Functies: uren, minuten, kleine seconde, 24-uursindicatie, dag, datum, maand, maanfase, chronograaf met 12-uurs- en 30-minutenteller en secondenteller
Kast: edelstaal, ø 40 mm, saffierkristal, saffierkristallen kastdeksel
Wijzerplaat en band: zalmroze of turquoise frosted dial met geblauwde, opgelegde indexen en opgelegde, circular brushed ringen om de counters
Band: zalmroze versie met bruingrijze buffellederen band, Turquoise versie met blauwe buffellederen band
Sluiting: speciaal ontworpen signature stalen vouwsluiting met CVDK-logo

www.klaauw.com, www.reijersenjuweliers.nl