De Nederlandse distributeur Hourlux lanceert met trots het iconische Zwitserse merk Carl F. Bucherer als officieel agent in de Benelux. Hourlux, opgericht in 2014, heeft in de afgelopen zeven jaar een enorme groei gerealiseerd. De toevoeging van het merk Carl F. Bucherer aan het merkenportfolio is een geweldige volgende stap, aldus het bedrijf.

“De Benelux heeft een gecultiveerde bevolking, waardeert kwaliteit, verfijndheid en wenst onderscheidend te zijn. Carl F. Bucherer heeft al die elementen in de collectie en hier ervaring mee sinds 1888. De moderne horlogedrager is bereid geld uit te geven aan iets moois met een lange levensduur, maar is ook steeds meer op zoek naar een begrijpelijke prijs/waarde verhouding. Carl F. Bucherer biedt dit met een collectie waarvan de horloges zich kenmerken door een geweldig design, baanbrekende technologie en een mix van luxe en sportiviteit,” vertelt Alexander Wijt over zijn motivatie om het merk in deze nieuwe markt te willen introduceren.

“Daarnaast maakt de toonaangevende Peripheral Technology van Carl F. Bucherer het merk echt uniek in de markt. Met een ongeëvenaarde en gepatenteerde opwindtechniek, en natuurlijk het Swiss Made DNA”, aldus Kelaine Roethlisberger, met een trotse knipoog naar haar eigen Zwitserse afkomst.

Hourlux gaat het merk strategisch plaatsen bij de beste verkooppunten in zijn klasse. Dit zal volgens Alexander ongetwijfeld zijn bij de leiders en specialisten in de horloge-industrie. “Deze exclusieve partners houden van en waarderen nog steeds de fijnere details van mechanische uurwerken in een horloge.”

Carl F. Bucherer

Carl F. Bucherer is sinds 1888 synoniem voor uitmuntendheid, innovatie en passie. Het Zwitserse bedrijf is uitgegroeid tot een internationaal gerenommeerd wereldmerk met een aanwezigheid over de hele wereld. Gekenmerkt door de pioniersgeest van de oprichter en de kosmopolitische sfeer van de thuisstad Luzern. Carl F. Bucherer is een van de overblijvende Zwitserse horlogefabrikanten in familiebezit en wordt nu in de derde generatie geleid door Jörg G. Bucherer.

De hedendaagse uurwerken van Carl F. Bucherer combineren uniek design met uiterste precisie en uitstekende functionaliteit. Carl F. Bucherer is marktleider op het gebied van peripheral technology en heeft niet alleen een peripheral winding system gepatenteerd, maar ook een “floating tourbillon” in een peripheral supported cage en een peripherally mounted minute repeteert regulator.

Hourlux

Hourlux, opgericht in 2014, profiteert van de ervaring en expertise binnen de internationale high end horloge-industrie van oprichters Alexander Wijt en Kelaine Roethlisberger. Horlogeliefhebber Alexander Wijt heeft sinds zijn kinderjaren een passie voor uurwerken. Dit heeft geleid tot een succesvolle carrière in sales en brand management bij toonaangevende bedrijven als Omega, Piaget en IWC. Kelaine Roethlisberger is een echte horlogekenner. Ze ontwikkelde haar expertise bij toonaangevende merken zoals Ulysse Nardin en Girard Perregaux. Momenteel leidt ze de financiën en logistiek van Hourlux. Ghanaan Edwards vult het oprichtingsduo aan met haar achtergrond in strategisch leiderschap en retail management. Zij staat aan het hoofd van alle Marketing en PR binnen het bedrijf.

www.hourlux.com