Ice-Watch is al zestien jaar een succesvol merk op de Nederlandse horlogemarkt. Twee nieuwe vertegenwoordigers, Mark Hastman en Maurice van Gelderen, gaan Ice-Watch direct aan retailers leveren. Begin volgend jaar komt daar het nieuwe merk Watch People bij.

Ice-Watch heeft onlangs enkele beslissingen genomen om retailers te helpen het merk nog beter te positioneren en te verkopen, zegt Jean-Pierre Lutgen, oprichter en CEO van Ice-Watch. “Zo heeft de directe link tussen merken en detailhandel voor retailers veel voordelen. Ook gaan we meer en sneller nieuwe collecties lanceren, maar in beperktere productiehoeveelheden. Daarmee spelen we in op het feit dat consumenten steeds meer oog hebben voor innovatie, diversiteit en exclusiviteit.” Dat diversiteit belangrijk is blijkt ook uit de collectie. Jean-Pierre: “We bieden een hele uiteenlopende collectie, waaronder ook smartwatches, solars, digitale modellen, kinderhorloges en sieraden.”

Mark Hastman 
Mark (rechts op de foto) is voor velen in de branche geen onbekende. Hij begon in 2008 bij Paul Simons Watches & Design als accountmanager voor het merk Frederique Constant en Alpina. In 2015 maakte hij de overstap naar MeisterSinger bij Time Company. Sinds 1 oktober werkt hij samen met Jean-Pierre Lutgen. “Een mooie uitdaging om dit merk, samen met Maurice van Gelderen, opnieuw op de kaart te zetten in Nederland en er een succes van te maken. Daarnaast gaan we per 1 januari 2024 een nieuw merk lanceren in Nederland: Watch People. Wordt vervolgd!”
mark.hastman@ice-watch.com, 06-3199 1580

Maurice Van Gelderen
De branche kent Maurice (links op de foto) misschien nog van de introductie van Ice-Watch in Nederland. Ook hij werkte bij Paul Simons Watches & Design. Daarna deed hij zelf de distributie van horlogemerk William L.1985 en, voordat hij drie jaar geleden uit het vak stapte, werkte hij bij de PDA Group als brand manager van o.a. Hugo Boss. “Ik kijk met veel plezier terug op de succesvolle jaren van Ice-Watch en zie uit naar mijn comeback in de branche en de samenwerking met Jean-Pierre en mijn oud-collega Mark. We hopen Ice-Watch opnieuw op de kaart te zetten en natuurlijk zijn we ook enthousiast om volgend jaar Watch People te introduceren.”
maurice.vangelderen@ice-watch.com, 06-5589 1122

netherlands@ice-watch.com (algemeen), sav@ice-watch.com (klantenservice)