Inhorgenta, één van Europa’s meest toonaangevende vakbeurzen voor sieraden, horloges en edelstenen, vindt plaats van 16 t/m 19 februari 2024 in München. Vast onderdeel van de beurs is de uitreiking van de Inhorgenta Awards. Wie mee wil dingen naar een award kan tot 31 januari 2024 inschrijven.

Ter gelegenheid van het 50-jarig jubileum van Inhorgenta wordt de uitreiking van de Inhorgenta Awards op 17 februari 2024 gehouden op een nieuwe locatie, het Showpalast München. Dit is volgens de beursorganisatie één van de grootste podia van Europa en om die reden de perfecte plek om prijzen uit te reiken voor de beste sieraden, horloges, edelstenen, individuele concepten, ontwerpers en nieuwkomers van het jaar. De prijzen worden door een internationale topjury toegekend.

Luxe horloge van het jaar
Het Award Gala, met de who’s who van de industrie, vindt plaats op zaterdag 17 februari 2024 en belooft een spectaculaire ervaring te worden. Er worden prijzen uitgereikt in in totaal negen verschillende categorieën, waaronder de nieuwe categorie ‘Luxe horloge van het jaar’, voor mechanische horloges met een verkoopprijs van € 5.000 of meer. Uit elke categorie worden drie genomineerden gekozen die meedingen naar de uiteindelijke prijzen.

Inschrijven
Inschrijvingen kunnen online worden ingediend. De sluitingsdatum voor inschrijven is 31 januari 2024. De deelnamekosten bedragen € 399 voor exposanten en € 499 voor niet-exposanten. Deelname aan de categorie ‘Design Nieuwkomer van het Jaar’ is gratis. De officiële verzendpartner ParcelBroker biedt wereldwijd gratis en verzekerde verzending van en naar de jury.
Tijdens de feestelijke gala-avond, waarop de winnaars bekend worden gemaakt, wordt een muzikaal programma van topklasse aangeboden, begeleid door een driegangenmenu. Naar verwachting wordt het gala bijgewoond door ca. 500 gasten, waaronder experts uit de industrie, juweliers, merkvertegenwoordigers, beroemdheden en vertegenwoordigers van de media. De galatickets vanaf €295 per persoon en voordeelpakketten zijn nu verkrijgbaar.

www.inhorgenta.com