Inova Collection, de Duitse beurs voor sieraden, edelstenen, parels en uurwerken is – als een van de weinige beurzen dit jaar – van plan om de deuren in Wallau vlakbij Frankfurt van 28 t/m 30 augustus te openen.

Inova Collection is druk met de voorbereidingen voor de beurs in augustus, vertelt Jens Frey, directeur van beursorganisator Muveo GmbH: “Tegen die tijd zullen we waarschijnlijk aanzienlijke vooruitgang hebben geboekt met ons vaccinatieprogramma en dus gaan we ervan uit dat het dan weer mogelijk moet zijn een fysieke beurs te organiseren. Met ons Health & Hygiene Concept zijn we in staat een veilige omgeving te bieden en indien nodig kunnen we snel reageren op veranderde omstandigheden.”

Buurlanden
Inova Collection is volgens Jens de perfecte gelegenheid om elkaar weer persoonlijk te ontmoeten, zeker als voorbereiding op de kerstperiode. Daarbij merkt hij op dat een brede internationaliteit dit jaar niet een van de kerndoelen van Inova is. “In de huidige situatie willen we ons primair richten op de Duitse markt en op bezoekers uit buurlanden zoals de Benelux, Oostenrijk en Zwitserland.”

Uitgebreid vloerconcept
Ondanks de coronapandemie duurde het niet lang voordat de komende beurs was volgeboekt. Op die beurs staan diverse nieuwe exposanten zoals Arnoldi International, Berckwerk, Disney Jewellery van C&S Italy, JEWEL PAK Europe en Kreis Jewellery. “Om aan de vraag te voldoen en tegelijkertijd een veilige locatie te bieden waarbij iedereen voldoende afstand kan houden, hebben we een uitgebreid vloerconcept bedacht met een tijdelijke tentoonstellingshal en een royale en gastvrije open catering. Daarmee willen we een efficiënte beurs creëren die onze bezoekers een gestructureerde selectie van topproducten biedt”, aldus Jens.

Ontwerpwedstrijd
“Uiteraard bieden we zoals altijd een platform dat aan eenieders behoefte voldoet”, vervolgt hij. “Als de omstandigheden het toelaten presenteren we niet alleen een sterk portfolio van hoogwaardige merken, maar voegen we ook branchespecifieke elementen aan het programma toe. Onze ontwerpwedstrijd bijvoorbeeld, de Golden Novas, die voor de derde keer plaatsvindt. Het thema dit jaar is ‘Opposites Attract!’. We hopen voor de sluitingsdatum, 30 juni, veel spannende inzendingen van jong talent te ontvangen.”

Eén-op-één contact
Iedereen in de industrie mist het vitale persoonlijke contact, dat is inmiddels duidelijk. Gaan we zien waar vakbeurzen écht over gaan en wat ze kunnen bereiken? Volgens Jens is dat zeker het geval:
“In de huidige situatie is één-op-één contact belangrijker dan ooit. Bezoekers willen de producten kunnen zien, voelen en natuurlijk bestellen. Waar kan dat beter dan op een evenement als Inova Collection dat alle spelers in de markt op één locatie samenbrengt? Uit een enquête die we onlangs onder exposanten en bezoekers hebben uitgevoerd, bleek duidelijk dat de vraag naar fysieke beurzen nog altijd even groot is. Ondanks de toenemende digitalisering hebben fysieke beurzen vanwege het persoonlijke contact en de interactie nog steeds een hoge positie in de branche.”

Informatie
Inova Collection biedt gratis toegang, gratis parkeren direct bij de locatie, catering op alle dagen van de beurs en accommodatie via partnerhotels. Naast de beurs in Wallau biedt Inova Collection voor groothandels van 30 oktober t/m 1 november een driedaags event in Hamburg met een selectie van hoogwaardige merken.

www.inova-collection.de