INOVA COLLECTION, de vakbeurs voor juwelen, edelstenen, parels en horloges, wordt groter, relevanter en internationaler. INOVA verhuist de najaarseditie om die reden naar Messe Frankfurt. De beurs wordt gehouden van 25 t/m 27 augustus. Naast de editie Frankfurt biedt INOVA dit jaar in maart een locale beurs: Showroom Düsseldorf.

Met momenteel meer dan 260 merken is de vraag constant groter dan het beschikbare aanbod, aldus beursorganisatie Muveo GmbH. Een goede reden om de najaarseditie in augustus te verhuizen naar het expositiecentrum in Frankfurt. “Met de verhuizing bieden we nog meer INOVA-gevoel en kunnen we eindelijk meer merken ruimte bieden om hun collecties te presenteren”, zegt managing director Jens Frey. “Onze exposanten kunnen zich verheugen op een innovatief beursconcept tegen een goede prijs/prestatieverhouding en profiteren van een groot aantal voordelen op de nieuwe internationale beurslocatie.”

Vanaf het begin was het doel van INOVA COLLECTION om een trendsettend beursconcept voor de industrie op de markt te brengen. Met de verhuizing naar een nieuwe locatie lanceert de organisator ook een duidelijke segmentatie. Zo staat Premium & Selection voor hoogwaardige originele sieraden, presenteert Design & Manufacture designerjuwelen en leveranciers van kleine series en geeft Watch & Watches het horlogesegment een conceptuele karakter. Edelstenen, parels en aanverwante goederen worden in de toekomst gecombineerd in het segment Gems & Pearls en het segment Toolbox & Technology zal technologie, gereedschappen, POS-apparatuur en verpakkingen voor goudsmeden en juweliers bieden. En dan is er nog Boutique & Accessories voor zilver en hoogwaardige bijous.

De bestaande ruimte voor dialoog, netwerken en inspiratie worden verder in het concept geïntegreerd met INOVA Lounge & Concept dat een basis voor een soepele overgang tussen tentoonstelling, catering en bijbehorend programma. De bedoeling is om het beursplatform verder uit te breiden tot een interactief community-evenement dat gespecialiseerde retailers uitnodigt om bestellingen, informatie en netwerken efficiënt te combineren. Het kader- en evenementenprogramma blijft onderdeel van INOVA en verder staat GOLDEN NOVA in de startblokken, met nieuwe conceptgebieden met gilden en verenigingen.

Data 2023
INOVA COLLECTION Showroom Düsseldorf: 25 en 26 maart
INOVA COLLECTION Frankfurt: 25, 26 en 27 augustus

www.inova-collection.de