Vanaf 7 februari kunnen ondernemers in de sieradenbranche zich inschrijven voor de Nationale Zilverdag op 20 mei (Tweede Pinksterdag) in Schoonhoven. Het evenement trekt jaarlijks meer dan 20.000 bezoekers.

Elk jaar wordt de historische binnenstad van Schoonhoven op Tweede Pinksterdag omgetoverd tot één grote goud- en zilversmidswerkplaats tijdens de Nationale Zilverdag. Alle ateliers van goud- en zilversmeden openen hun deuren op deze feestelijke dag en daarnaast laten vanuit meer dan 140 locaties, kramen en paviljoens goud- en zilversmeden, graveurs en edelsteendeskundigen de geheimen van hun vak zien.

Wie mag er staan?
Standhouders dienen beroepsmatig in of voor de goud-, zilver-, uurwerk­ of juweliersbranche actief te zijn. Bewijzen daarvan zijn:
● Een relevante KvK inschrijving,
● Een inschrijving bij Waarborg Holland,
● Een lidmaatschap van één van de branche- of vakorganisaties, of van een relevante vereniging,
● Als leerling/student ingeschreven staan bij een relevante opleiding.

Silver Challenge
De Silver Challenge – een tentoonstelling met een wedstrijdelement – is jaarlijks de grote publiekstrekker van de Nationale Zilverdag. De Silver Challenge wordt tentoongesteld in de Hoge Vierschaar onder het stadhuis van Schoonhoven. Hier kunnen bezoekers de prachtige werkstukken bewonderen én hun stem uitbrengen. Ook zal een vakjury alle werkstukken beoordelen. Naast eeuwige roem zijn er mooie prijzen te winnen. Een deel van de expositie is ingericht als Junior Challenge.

Inschrijven voor een stand of om mee te doen aan de Silver of Junior Challenge kan via www.zilverdag.nl