Belangrijk nieuws over INTERGEM, de internationale vakbeurs voor edelstenen, edelsteenjuwelen en edelsteenobjecten in Idar-Oberstein. De beurs verhuist van het najaar naar het voorjaar.

Om de exposanten en bezoekers van INTERGEM een beter tijdslot te bieden in de overvolle beurskalender, wordt de komende INTERGEM niet in het najaar van 2024, maar in het voorjaar van 2025 gehouden. Deze 40e editie vindt plaats van 11 t/m 13 april 2025.

Als kleine maar exclusieve vakbeurs in Idar-Oberstein, het hart van de edelsteen- en juwelenindustrie, kwam INTERGEM steeds meer klem te zitten tussen nationale en internationale beurzen. Het nieuwe beursschema zal de logistiek en planning voor exposanten en bezoekers vergemakkelijken.

Dr. Konrad Henn, voorzitter van de beursvereniging, legt uit: “Door INTERGEM te verplaatsen naar april 2025 worden planningsconflicten in de evenementenkalenders van exposanten en bezoekers tot een minimum beperkt. Volgend jaar nodigen we iedereen in de industrie uit om samen met ons het 40-jarig jubileum van INTERGEM te vieren.” Ook GEMTec (tentoonstelling en forum), dat een succesvolle première vierde op INTERGEM 2023, verhuist ook naar de nieuwe datum.

Naast een uitbreiding van GEMTtec (machines, gereedschappen, alternatieve materialen en innovatieve technologieën voor de verwerking van harde mineralen) is het de bedoeling van de beursorganisatie om de volgende INTERGEM te verrijken met hoogwaardige mineralen. Ook vindt tijdens deze beurs de inmiddels derde editie van de Lange Nacht van de Edelstenen plaats.

www.intergem.de