In Duitsland worden twee ontwerpwedstrijden op het gebied van edelstenen gehouden die openstaan voor deelnemers uit de hele wereld. Juwelenontwerpers en goudsmeden die mee willen doen, moeten hun kunstwerken vóór 2 september 2021 indienen.

51st German Award for Jewellery and Precious Stones Idar-Oberstein 2021
Het thema van de German Award for Jewellery and Precious Stones is “Into the light”. Zowel edelsteenontwerpen (niet-gemonteerde edelstenen) als juwelenontwerpen gemaakt van edelmetaal en edelstenen zijn toegestaan. Het gebruik van synthetische stenen wordt niet toegelaten en parels zijn alleen toegestaan in combinatie met edelstenen. De wedstrijd is open voor alle juwelen- en edelsteenontwerpers en goudsmeden uit de hele wereld. Elke deelnemer mag maximaal vier afgewerkte items indienen. Er worden drie prijzen uitgereikt, van € 4.000, € 2.500 en € 1.000.

32nd German Young Talent Competition for Gemstone and Jewellery Design Idar-Oberstein 2021
Het thema voor de jong talent ontwerpwedstrijd is “Fragile – handle with care”. Ook voor deze wedstrijd zijn edelsteenontwerpen als ontwerpen van sieraden met edelstenen toegestaan. Het gebruik van synthetische stenen is bij deze competitie wel toegestaan. Parels mogen alleen in combinatie met edelstenen gebruikt worden. De wedstrijd staat open voor jonge sieraden- en edelsteenontwerpers en goud- en zilversmeden uit binnen- en buitenland die na 31 december 1993 zijn geboren. Elke deelnemer mag maximaal vier afgewerkte items indienen. Er worden drie prijzen uitgereikt, van € 1.500, € 1.000 en € 500.

De competities worden georganiseerd door het Duitse Bundesverband der Edelstein- und Diamantindustrie. Meer informatie over de wedstrijden is te lezen in deze flyer.

www.bv-edelsteine-diamanten.de
www.deutscher-edelsteinpreis.de