Met Live View kan de meldkamer van de politie rechtstreeks meekijken met de camerabeelden van een ondernemer. Zo is die direct op de hoogte als er een inbraak of overval (of ander gewelddadig delict) wordt gepleegd.

Hoe werkt Live View?
Als winkels of bedrijven hun bewakingscamera’s hebben aangesloten bij een particuliere alarmcentrale, krijgt deze bij onraad via een (alarm)sensor een melding. Een beveiligingsmedewerker van de alarmcentrale kan de beelden dan zien en alle gegevens en de livebeelden snel doorschakelen naar de politiemeldkamer. Politiemedewerkers kunnen meteen de situatie inschatten. Hoe veel overvallers zijn er? Zijn er wapens aanwezig? Zijn er gewonden en moet er snel een ambulance komen? De politie kan ook vragen om een camera om te draaien, in te zoomen of een andere camera te activeren of om plattegronden en ander beeldmateriaal op het beeldscherm te zetten. De bediening van de camera gebeurt door de particuliere alarmcentrales; de politie kijkt mee via het beeldscherm van de beveiligingsmedewerker.

Live view is onderdeel van de overeenkomst tussen ondernemer en particuliere alarmcentrale; de politie brengt geen kosten in rekening. Kijk hier voor meer informatie:
www.politie.nl/themas/live-view