Sieradenmerk Luis&Freya en KeK Juwelier in Veenendaal hebben gezorgd voor een primeur in de sportwereld met een unieke trofee waarin acht ringen van acht kickboksers zijn verwerkt. De trofee wordt uitgereikt aan de winnaar van de Glory Grand Prix op 9 maart.

Op die 9e maart wordt de herintroductie van het beroemde achtmans Grand Prix kickbokstoernooi gevierd in het GelreDome in Arnhem. Stephan de Koning van KeK Juwelier is samen met Benjamin Maasland, accountmanager van Luis&Freya, een partnerschap aangegaan met sportorganisatie Glory en heeft een innovatief concept ontworpen. “Dat concept betreft een unieke trofee met een centrale rol voor de ringen van Luis&Freya”, vertelt Benjamin. “Een primeur in de sportwereld.”

Extra dimensie
Tijdens de loting op 31 januari in The Harbour Club in Amsterdam ontvingen acht topatleten, waaronder wereldkampioen kickboksen Rico Verhoeven, gepersonaliseerde Luis & Freya-ringen. Deze ringen dienen als symbool van deelname van de acht en als toegangsbewijs tot de boksring. In de loop van het toernooi worden de ringen in de trofee geïntegreerd. “De kickboksers moeten hun ringen voorafgaand aan de wedstrijd inleveren”, legt Benjamin uit. “Na elk gevecht wordt de ring van de verliezende vechter aan de trofee toegevoegd. Dit geeft de wedstrijd een extra emotionele en symbolische dimensie, want de uiteindelijke winnaar van het toernooi ontvangt, naast een geldprijs van $ 500.000, ook de persoonlijke ringen van de vechters die hij heeft verslagen.”

Spectaculaire toevoeging
De Glory Grand Prix belooft met de deelnemers uit Nederland, Marokko, Nigeria, Azerbeidzjan, Estland, Frankrijk en Algerije een toernooi van wereldformaat te worden. Benjamin: “De gevechten worden uitgezonden in meer dan 70 landen. Een wereldwijd podium dus voor de ringen van Luis&Freya.” De innovatieve samenwerking tussen KeK Juwelier en Luis&Freya geeft traditionele sieraden een nieuwe betekenis in de moderne sportwereld. “Een spectaculaire toevoeging aan een al spannend evenement dat zowel de atleten als het vakmanschap van de juweliers in de schijnwerpers zet!”

www.luis-freya.com, www.kekjuwelier.nl