Zadkine Vakschool Schoonhoven staat voor de aftrap van een feestelijk jaar. De onderwijsinstelling die opleidt voor de sieraden- en uurwerkbranche viert in 2020 haar 125-jarig bestaan. Juwelier Lyppens markeert het jubileumjaar met een bijzonder geschenk: een antieke zilveren schaal met steenzetting. Een schaal met een verhaal.

Enige maanden geleden werd bij Juwelier Lyppens in Amsterdam een antieke zilveren schaal met steenzetting aangeboden. De schaal werd aangekocht en de herkomst nader onderzocht. Wouter Abbestee, taxateur bij de firma Lyppens, kwam tot de conclusie dat deze schaal gemaakt was door Fred Tape, de eerste directeur van Vakschool Schoonhoven.

Historische waarde
“We hebben contact gezocht met de Vakschool om te informeren of er belangstelling was voor deze schaal,” vertelt Wouter. “Zeker in het licht van het jubileumjaar is dit een historisch item voor de school.” Karin Voskamp, directeur Vakschool Schoonhoven: “Zeer verrast waren we met het telefoontje van Wouter toen hij meldde dat Juwelier Lyppens de betreffende schaal wilde schenken aan Vakschool Schoonhoven. Behalve dat het een bijzonder fraaie zilveren schaal is met steenzetting, heeft het voor de school veel historische waarde. En dat precies met ons jubileumjaar voor de deur. We zijn Lyppens ontzettend dankbaar voor dit geschenk!”

www.zadkine.nl/vakschoolschoonhoven

Foto: Wouter Abbestee van Juwelier Lyppens markeert het aankomende jubileumjaar van Zadkine Vakschool Schoonhoven met een bijzonder, historisch geschenk: een zilveren schaal met steenzetting, vervaardigd door de eerste directeur van Vakschool Schoonhoven.