Waarom dragen we eigenlijk altijd twee dezelfde oorbellen? Misschien omdat schoonheid gebruikelijk in symmetrie wordt gevonden? Of doen we dit omdat oorbellen nu eenmaal per paar worden verkocht en is er dus geen keuze? Macci Jewelry breekt met deze standaard en biedt de mogelijkheid sieraden verder te mixen en matchen.

Macci Jewelry, een nieuw merk van Tresoro, biedt ongelijke, asymmetrische oorsieraden en verkoopt ze per stuk waardoor diverse combinatiemogelijkheden ontstaan.

Van Fibonacci tot Macci
De naam Macci is een samenstelling van Mathieu Roobroeck, oprichter van het merk, en Fibonacci, waarmee het merk verwijst naar het matchen van oorbellen en look. “De Italiaanse wiskundige Leonardo van Pisa, bijgenaamd Fibonacci, ontdekte in een reeks nummers een aantal verhoudingen – waarvan de gulden snee de meest bekende is – die geweldige implicaties en toepassingen hebben overal rondom ons”, aldus Mathieu. “Net zoals grote schilders en architecten deze verhoudingen gebruiken in hun werk, of zelfs traders ze gebruiken op de beurs, zijn deze verhoudingen ook in acht genomen bij het ontwerpen van onze juwelen. Op deze manier kunnen we naar hartenlust spelen met lengten en vormen en zullen deze steeds onbewust als in balans worden gepercipieerd.”

Macci is Made to Match
Voor de ontwikkeling van de Macci juwelen werkt het merk in het moederbedrijf, Tresoro, samen met zowel jonge als ervaren getalenteerde goudsmeden en designers. “Samen zorgen we ervoor dat vrouwen onze juwelen optimaal kunnen matchen. Macci oorbellen zijn zo ontworpen dat je binnen iedere lijn alle oorbellen samen kunt combineren, ook verschillende lengtes en vormen kunnen samen gedragen worden.”

Per stuk te koop
“We verkopen onze oorbellen per stuk, zodat de draagster één nieuwe kan uitkiezen om met andere Macci oorbellen uit dezelfde lijn te combineren. Wie drie verschillende oorbellen uit een lijn heeft, kan drie combinaties maken. Op deze manier willen we vrouwen helemaal tegemoetkomen.”

www.macci-jewelry.com

Museum Prinsenhof