Juwelenontwerpster Alice Sunderland wint als enige Europese finalist de jaarlijkse INSTORE Design Awards in Amerika. Alice ontving de eerste prijs in de rubriek ‘Personalized Jewelry’. De INSTORE Design Awards zijn een autoriteit binnen de juwelenbranche als het gaat om de beste en de meest innovatieve juwelen. Het is één van de grootste ontwerpwedstrijden voor juwelenontwerpers binnen de branche.

Alice Sunderland won met haar Kalenderring in de rubriek ‘Personalized Jewelry’. Deze ring heeft een uniek concept. De ring bestaat uit 365 sprankelende diamanten, gezet in 12 rijen, waarbij iedere diamant een dag van het jaar symboliseert. Op een speciale datum van de drager wordt een gekleurde diamant gezet zodat deze memorabele dag kan worden vereeuwigd. Denk hierbij aan een verloving, een jubileum of een andere belangrijke gebeurtenis. Elke Kalenderring kan door de gekleurde diamant persoonlijk worden gemaakt en is daarom een terechte winnaar in deze rubriek.

Juwelenontwerpers van over de hele wereld stuurden hun meest indrukwekkende juweelontwerpen in, waarvan zij vinden die het beste hun merk vertegenwoordigd. Meer dan 20.000 juweliers, juwelen-influencers en juwelenredacteuren brachten hun stem uit op hun meest favoriete juweelontwerp. Lees hier enkele reacties van de juryleden op de winnende Kalenderring.

“Ik ben onzettend vereerd dat de Kalenderring is opgevallen tussen zo veel mooie inzendingen. De ring was het eerste juweel die ik ooit voor mezelf ontwierp en dus heel bijzonder voor mij. Geweldig dat er in zo’n groot land als Amerika nu ook memorabele momenten vereeuwigd gaan worden met de Kalenderring” zegt Alice, founder en juwelenontwerpster van het merk Alice Sunderland.

Over Juwelenmerk Alice Sunderland
High-end juwelenmerk Alice Sunderland staat bekend om de Kalenderringen die gezet zijn met 365 sprankelende diamanten en verkrijgbaar in de 4 verschillende variaties; witgoud, geelgoud, roodgoud en de limited edition. Alice Sunderland is gespecialiseerd in het ontwerpen van maatwerkjuwelen waar een moment, verhaal of herinnering centraal staat. Hierdoor ontstaan persoonlijke juwelen met veel betekenis, die generaties na elkaar kunnen worden doorgegeven. Het merk werkt met hoogwaardige materialen zoals 18-karaats goud, diamanten en edelstenen. De ateliers van Alice Sunderland bevinden zich in Amsterdam en Antwerpen.

In oktober 2022 zal het merk een gloednieuwe collectie in Nederland lanceren waarbij het bijzondere moment weer centraal zal staan.

www.alice-sunderland.com/kalenderringen

Foto Alice: Suzan Alberts
Foto ringen: Erwin Maes