De Nederlandse goudsmid/ontwerper Sonja Hunefeld van Odinski Jewels is bekroond met de prestigieuze Visionary Award in de Internationale Divisie van de 2023 Internationale Parel Ontwerpwedstrijd, georganiseerd door de Cultured Pearl Association of America (CPAA). Haar opvallende creatie, de ‘Bubble ring’, werd gekozen als winnaar in deze gerenommeerde wedstrijd.

De Visionary Award wordt toegekend aan een ontwerp dat niet alleen aantrekkelijk en creatief is, maar ook commercieel levensvatbaar, en dat een frisse kijk biedt op een iconische parelstijl. Sonja’s Bubble ring, vervaardigd in 18-karaats roségoud en voorzien van drie grote Edison parels, belichaamt de visie van de jury en draagt bij aan het doorbreken van verouderde percepties van parels op de markt.

‘Bubbles’
Dat is de naam van de gloednieuwe winnende ring. Geïnspireerd door grote zeepbellen en de gedachte en fascinatie hoe rechte lijnen en vlakken ontstaan tussen de ronde bellen. Als erkenning voor haar prestatie ontvangt Sonja een Winnaarscertificaat en wordt ze in het zonnetje gezet tijdens het Annual Pearl Soiree in Tucson in 2024. Bovendien wordt haar winnende ontwerp opgenomen in Volume I 2024 van het #thisispearl digitale magazine, dat wordt verspreid voor de Tucson Gem Fairs in 2024.

Verdiend
De Cultured Pearl Association of America feliciteert Sonja met haar welverdiende prijs en kijkt uit naar de voortzetting van haar inspirerende bijdragen aan de wereld van parelontwerpen. Sonja Hunefeld over haar succes: “Het is een eer om erkend te worden met de Visionary Award van de CPAA. Mijn ‘Bubble ring’ is een uiting van creativiteit en vernieuwing, een Haute Couture-stuk. Ik ben heel blij dat het de jury heeft aangesproken. Dit moedigt me aan om door te gaan met het verkennen van nieuwe mogelijkheden op het gebied van parels.”

www.odinski.com

Een overzicht van alle winnaars is hier te zien.