Juwelier: productkennis & basistechnieken goudsmeden

Wilt u als juwelier uw vaardigheden uitbreiden? Leer nu zelf goudsmeden en verrijk uw theoretische kennis. Zadkine Vakschool Schoonhoven biedt een professionele cursus aan die u de essentiële basistechnieken en vaardigheden bijbrengt, zodat u uw klanten nog beter kunt helpen en te woord staan. Verfijn uw vaardigheden achter de werkbank en word vertrouwd met de speciale gereedschappen. Werk met diverse metalen, waaronder messing, alpaca, zilver en goud.

Deze cursus is gebaseerd op delen van de branche-erkende goudsmeden- en juweliersopleidingen. De cursus wordt klassikaal gegeven door ervaren vakdocenten volgens een vast jaarrooster. U leert alles over materialen, technieken, gereedschappen, machines en werkmethoden, zoals zagen, boren, vijlen, solderen, smelten, gieten en gladomzettingen maken. Naast het praktijkvak goudsmeden krijgt u in deze cursus ook theoretische vakken zoals vaktheorie goudsmeden, reparatie-aanname, kennis van de Waarborgwet, parels knopen en diamantkennis. U maakt ook kennis met laserlassen en reparatietechnieken.

Naast de lessen besteedt u ongeveer 1 à 2 dagen per week thuis aan zowel theorie als praktijk. Elk theoretisch onderdeel wordt afgesloten met een examen en praktijkwerkstukken worden cijfermatig beoordeeld. De cursus duurt een jaar (30 lessen) en start op 10 september.

Masterclass parels knopen voor juwelier en goudsmid

De techniek van het parels knopen komt elke (aankomende) juwelier of goudsmid wel eens tegen bij het uitoefenen van zijn beroep. Het is een tijdrovende klus die vraagt om nauwkeurig werken. De masterclass parels knopen behandelt alle ins en outs van het professionele rijgen en knopen van parels en andere kralen.

Als eerste worden alle technieken en informatie over het parels knopen besproken. Daarna gaat u aan de slag met de diverse manieren en technieken die u in de praktijk nodig hebt. Van het klassieke knoopwerk op zijde tot en met op staaldraad en elastiek. Alle technieken worden behandeld inclusief kralen doorboren, noodreparaties, (eenvoudige) reparaties aan sluitingen en meer. Ook leert u over het gebruik van aparte sluitingen, zoals bajonet, steeksluiting en schroefsluiting, naast de verschillende manieren van afhechten. Na het volgen van deze masterclass ontvangt u een officieel certificaat. Deze masterclass is ontwikkeld door Lisette Reijns.

Hebt u medewerkers die u het knoopwerk laat doen, maar missen zij nog de bredere kennis die hiervoor nodig is? Of wilt u zelf de puntjes op de i zetten? Schrijf u dan in voor deze eendaagse masterclass op 22 november van 9.15 uur tot 16.15 uur. De cursusprijs is € 150, de lunch kost € 15.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over deze en andere cursussen op www.zadkine.nl/vakschoolschoonhoven. Voor vragen kunt u contact opnemen met Ellen Leeuwenburgh, aanspreekpunt Cursus & Training, ctvakschool@zadkine.nl of 088 9