NoWa, dat staat voor No Waste, staat als finalist in de Top100 van meest innovatieve bedrijven van Nederland. NoWa maakt circulaire sieraden, met goud en zilver uit afvaltelefoons.

NoWa staat voor No Waste, de eerste sieradencollectie ter wereld gemaakt van goud en zilver uit oude mobieltjes. De oude telefoons worden ingezameld door Closing the Loop in Afrika waarna de grondstoffen worden gerecycled en verwerkt tot nieuwe sieraden.

“Niet alleen maken we sieraden van het gerecycled zilver en goud uit afvaltelefoons, ook houden we ons bezig met educatie en bewustwordings- en inzamelingscampagnes”, vertelt Josette de Vroeg. “We zijn er trots op om finalist te zijn en wie weet worden we op 30 november wel uitgeroepen tot winnaar van de editie van 2022!”

De KVK Innovatie Top 100 laat zien waar Nederland goed in is: innoveren! Ondernemers uit het Nederlandse midden- en kleinbedrijf strijden elk jaar voor een plaats in de KVK Innovatie Top 100. KVK stimuleert mkb-bedrijven om te groeien en te innoveren en organiseert om die reden jaarlijks de Innovatie Top 100.

Lees meer:
Artikel over NoWa in Edelmetaal april 2021
Interview met Josette de Vroeg
KVK Innovatie top100