Onderwijsinstelling Zadkine Vakschool Schoonhoven biedt erkende opleidingen voor de sieraden- en uurwerkbranche. Belangstellenden kunnen tijdens de komende open dagen in januari en maart de sfeer op school proeven en kennismaken met de docenten.

Goudsmeden, juwelier, zilversmeden en uurwerktechniek
De opleidingen goudsmeden, juwelier, zilversmeden en uurwerktechniek worden allemaal in voltijd aangeboden. De juweliersopleidingen kunnen zowel in een bol-traject (school en stage) als in een bbl-traject (werken en leren) worden gevolgd. Studenten kunnen op twee niveaus hun mbo-diploma goudsmeden, juwelier of uurwerktechniek halen:

– Niveau 3: driejarige opleiding tot vakman
– Niveau 4: drie- of vierjarige opleiding tot vakman/ondernemer

Branche Erkende Opleiding
De branche-erkende opleidingen zijn bedoeld voor volwassenen die zich willen (om)scholen in de sieraden- of uurwerkbranche. De lessen worden één dag per week aangeboden. De inhoud van de lessen komt overeen met die van de (voltijds)opleidingen. Echter, in dit traject gaat het alleen om het vakinhoudelijke deel. Als alles voldoende is afgesloten, wordt er een door de branche erkend certificaat uitgereikt. De branche-erkende opleidingen die kunnen worden gevolgd zijn: goudsmeden en uurwerkhersteller.

Cursus & Training
Vakschool Schoonhoven biedt tal van cursussen en trainingen aan voor iedereen die daarin is geïnteresseerd: van ondernemers en medewerkers in de sieraden- en uurwerkbranche tot particulieren die altijd al eens hebben willen leren goudsmeden. Cursussen en trainingen die Vakschool Schoonhoven Cursus & Training aanbiedt zijn bijvoorbeeld goudsmeden, zilversmeden, juweliersvaardigheden, uurwerktechniek, graveren, edelsteenkunde en digitaal taxeren en ontwerpen van sieraden. Bekijk het actuele aanbod op www.zadkine.nl/vakschoolschoonhoven.

Trainingen op maat
Vakschool Schoonhoven Cursus & Training kan voor bedrijven en groepen op verzoek trainingen en workshops op maat ontwikkelen. Afhankelijk van de scholingsbehoefte en doelen van de aanvrager, worden elementen uit bestaande opleidingstrajecten gecombineerd of wordt op maat een nieuwe training ontwikkeld. Het is ook mogelijk dat een training op een gewenste locatie wordt gegeven, zoals bijvoorbeeld in het bedrijf zelf.

Open dagen
De open dagen in 2022 staan gepland op:
vrijdag 28 januari
zaterdag 29 januari
dinsdag 15 maart
woensdag 16 maart
maandag 6 juni (2e Pinksterdag / Nationale Zilverdag)

www.zadkine.nl/vakschoolschoonhoven
www.zadkine.nl/open-dagen