Oris, heeft een missie: Change for the Better, en steunt een aantal non-profitorganisaties die werken aan de toekomst van de oceanen.

Onder het oppervlak van de golven ontvouwt zich een wereldwijde ecologische ramp. Oris heeft een missie om dit tij te keren. Dit jaar werkt Oris opnieuw samen met Coral Restoration Foundation, een in Florida gevestigde organisatie die een toonaangevende expert op het gebied van koraalherstel is geworden.

In de afgelopen 30 jaar hebben wetenschappers berekend dat we 50 procent van de koraalriffen ter wereld hebben verloren door koraalverbleking en door de mens veroorzaakte oorzaken. Erger nog, zonder directe actie zouden koraalriffen binnen 80 jaar kunnen uitsterven.

Eerder dit jaar bracht Oris de eerste Oris Carysfort Reef Limited Edition uit, een 50-delige limited edition gouden versie van het Aquis GMT duikershorloge, om geld en aandacht voor de stichting te werven. Nu brengt Oris een tweede versie uit in roestvrij staal, gelimiteerd tot 2.000 stuks en ook geproduceerd ter ondersteuning van de fundering.

Advieswinkelverkoopprijs uitvoering met stalen band: € 2.700,-

Advieswinkelverkoopprijs uitvoering met rubberen band: € 2.500,-

www.oris.ch