Meesterhorlogemaker Pim Koeslag heeft een meerderheidsbelang genomen in het exclusieve horlogeatelier Christiaan van der Klaauw Astronomical Watches. Koeslag treedt toe tot het bestaande managementteam als Technical Director, naast Daniël Reintjes (CEO/Creative Director) en Maria Reintjes (Marketing Director) die ook als aandeelhouder aanblijven.

Christiaan van der Klaauw begon zijn eigen horlogeatelier en presenteerde in 1974 zijn eerste klok met astronomische complicaties. In 1989 werd hij erelid van de Zwitserse Académie Horlogère des Créateurs Indépendants (AHCI), de prestigieuze vereniging van onafhankelijke horlogemakers. In 1996 presenteerde Christiaan van der Klaauw zijn eerste polshorloge en in 1999 presenteerde hij het Planetarium, een horloge met het kleinste mechanische Planetarium ter wereld.

In 2009 brak er een nieuw tijdperk aan. Christiaan van der Klaauw had zijn pensioenleeftijd bereikt en verkocht het bedrijf aan het designerskoppel Daniël en Maria Reintjes waar hij al 10 jaar een zakelijke relatie mee had. Daniël en Maria begonnen meteen met de herpositionering van het merk. Onder hun nieuwe directie werd de aandacht volledig gericht op enkel astronomische horloges en werd ‘Astronomical Watches’ aan de naam toegevoegd. Een nieuwe collectie en prachtige astronomische complicaties werden gecreëerd – waaronder de Real Moon Joure met de meest nauwkeurige 3D-maanfase ter wereld. Daarnaast werd exclusief voor het juwelenhuis Van Cleef & Arpels twee bijzondere Planetarium meesterstukken ontwikkeld.

In 13 jaar tijd werd het CVDK bedrijf door hen ontwikkeld tot een niche: het enige high end horlogeatelier ter wereld dat zich volledig heeft gespecialiseerd in het ontwerp en de productie van exclusieve, handgemaakte astronomische horloges. In 2016 verkreeg het CVDK atelier de Haute Horlogerie erkenning van de Fondation Haute Horlogerie (FHH). Vorig jaar ontvingen Daniël en Maria als ultiem hoogtepunt de meest prestigieuze horloge prijs ter wereld in Zwitserland, de Grand Prix d’Horlogerie de Genève (GPHG) – The Calendar and Astronomy Watch Prize – voor het CVDK Planetarium Eise Eisinga.

Met de komst van meesterhorlogemaker Pim Koeslag is de continuïteit voor de toekomst van Christiaan van der Klaauw Astronomical Watches gegarandeerd. Naast het uitbreiden van de bestaande business staan er nog meer ontwikkelingen op de planning, waaronder een eigen uurwerk.

Pim Koeslag werd geboren in 1981 in Almelo, Nederland. Op 18-jarige leeftijd begon hij aan de Horlogemakers School van Amsterdam, waar hij de prijs voor beste horlogemaker won. Dit succes gaf hem de kans om een uitgebreide opleiding te volgen bij Patek Philippe in Genève. Na zijn opleiding ging hij aan de slag bij Frederique Constant als Technical Director. Tijdens deze 20-jarige periode ontwikkelde hij maar liefst 30 kalibers, waaronder een tourbillon, een minutenrepeater en een chronograaf. Koeslag was ook verantwoordelijk voor het opstarten van het luxemerk Ateliers deMonaco waar hij de functie van CEO bekleedde.

Na ruim 20 jaar in Genève gewoond en gewerkt te hebben was het tijd voor een nieuwe fase in zijn leven en keerde de familie Koeslag terug naar Nederland. Precies op het moment dat Daniël en Maria Reintjes hun bedrijf Christiaan van der Klaauw Astronomical Watches wilden versterken om zich voor te bereiden op de volgende fase. Dit sterke nieuwe managementteam zal de continuïteit van het bedrijf in de toekomst garanderen met nog veel meer astronomische meesterwerken in het verschiet!

www.klaauw.com