De Silver Challenge is jaarlijks de grote publiekstrekker op de Nationale Zilverdag. Ook dit jaar zijn er weer twee prijzen te winnen: de Vakjuryprijs en de Publieksprijs. Insturen kan tot 22 mei!

De Silver Challenge wordt tentoongesteld in de Hoge Vierschaar onder het stadhuis van Schoonhoven. Hier kunnen bezoekers de prachtige werkstukken bewonderen én hun stem uitbrengen. Ook zal een vakjury alle werkstukken beoordelen. Naast eeuwige roem zijn er mooie prijzen te winnen: de winnaar van de Vakjuryprijs krijgt €400 en een waardebon van BirGem van €100. De winnaar van de Publieksprijs krijgt €250 en een waardebon van Herens&Herens van €100.

Verandering
Het thema van de Silver Challenge is dit jaar “Verandering”. Er is gekozen voor dit thema omdat de samenstelling van het bestuur van de Zilverdag gewijzigd is; naast Wendy van Buren als nieuwe voorzitter is er ook een nieuwe penningmeester aangesloten. Ook de indeling van de binnenstad zal dit jaar anders zijn dan voorgaande jaren, en het nieuwe bestuur gaat zich de aankomende editie meer richten op het aantrekken van nieuwe, internationale goud- en zilversmeden.

Deelname
Deelname aan de Silver Challenge kost €25, en inschrijven kan hier. Werkstukken kunnen voor 22 mei 2023 ingeleverd worden bij Herens & Herens in Schoonhoven (tijdens openingstijden). Deelnemers hoeven geen edelsmid te zijn. Tijdens de opslag en expositie is het werk verzekerd. Deelnemers zorgen zelf voor eventuele transportverzekering.

Winnaars 2022
Vorig jaar won Kirsten Quaedackers van AtelierQ de Vakjuryprijs voor haar inzending The Beginning of Adventures, en de Publieksprijs ging naar Femke Agnès Toele van Femke Agnes Toele Fine Jewelry.

Over de Nationale Zilverdag
Elk jaar wordt de historische binnenstad van Schoonhoven op Tweede Pinksterdag omgetoverd tot één grote goud- en zilversmid werkplaats tijdens de Nationale Zilverdag. Ateliers van goud- en zilversmeden openen hun deuren op deze feestelijke dag en daarnaast laten vanuit meer dan 140 locaties, kramen en paviljoens goud- en zilversmeden, graveurs en edelsteendeskundigen de geheimen van hun vak zien.

www.zilverdag.nl

Foto: Kirsten Quaedackers van AtelierQ won vorig jaar de Vakjuryprijs tijdens de Silver Challenge met haar prachtige zilveren rammelaar (foto: Rob Glastra Fotografie)