De lancering van QLOCKTWO MOON markeert het begin van een nieuwe tijdwaardervaring voor het merk. De nieuwste productcategorie in het QLOCKTWO UNIVERSE is een maanfaseweergave die een revolutie teweegbrengt in de tijdsbeleving van de eigenaar. QLOCKTWO-vertegenwoordiger in Nederland, Hourlux, presenteerde de MOON in samenwerking met Van Hell Juweliers in Apeldoorn.

De maan is de trouwe metgezel van onze planeet, die altijd in dezelfde fase verschijnt vanaf elke locatie op aarde. De maan verbindt mensen over grenzen en culturen heen en is een integraal onderdeel van ons tijdsbesef. De QLOCKTWO MOON brengt de unieke schoonheid en magische kracht van de maan in herinnering door het tijdsverloop van een maancyclus in 28 terugkerende intervallen – van volle maan tot volle maan – door middel van 14 prisma’s weer te geven.

De MOON 90 en 180 zijn verkrijgbaar in de kleuren MIDNIGHT, NIGHTFALL en DAWN. Voor een unieke tijdsbeleving zijn er drie fascinerende afwerkingen voor het maanfasendisplay: GOLD, PLATINUM of MOON GOLD. De prisma’s van het display zijn versierd met ongeveer 100 vellen goud (24 karaat), platina (Pt 999) of moongold, ontworpen in de stijl van het mysterieuze maanlandschap.
De gekozen materialen zijn een boeiend onderdeel van de geschiedenis van onze aarde en bestonden al in het heelal voor de vorming ervan. Ze documenteren de laatste vijf miljard jaar en geven de QLOCKTWO MOON een unieke, tijdloze elegantie.

Het diepblauwe MIDNIGHT doet denken aan de mystieke overgang tussen dag en nacht – het moment waarop de hemel nog een unieke blauwe tint vertoont. Het donkergrijze NIGHTFALL-oppervlak creëert een uniek contrast met de verschillende displays. De mysterieus glinsterende DAWN daarentegen is een eerbetoon aan de dageraad wanneer de maan al schijnt in een unieke variatie van wit en grijs. De keuze van afwerking geeft elke MOON een unieke visuele uitstraling. De QLOCKTWO MOON is het tweede deel van het driedelige kunstwerk van kunstenaars Biegert & Funk en bestaat naar MOON uit EARTH en SUN.

De QLOCKTWO MOON 90 is verkrijgbaar voor € 19.800 per stuk. De 180-versie kost € 120.000.

Over QLOCKTWO
De unieke tijdweergave van QLOCKTWO Manufacture GmbH heeft internationale erkenning gekregen dankzij het ingenieuze idee van de twee oprichters, Marco Biegert en Andreas Funk. Ze hebben een object gecreëerd dat de tijd weergeeft zoals mensen die uitspreken.. De twee vrienden werkten jarenlang in hun atelier aan de realisatie van dit idee, tot ze in 2009 eindelijk de eerste QLOCKTWO presenteerden, een object dat de manier waarop tijd wordt weergegeven
fundamenteel zou veranderen.

QLOCKTWO geeft de tijd weer in de respectievelijke moedertaal, ook in de vorm van dialecten. Door zijn unieke manier van oppervlakteontwerp is het een uitdrukking van de persoonlijke smaak van de eigenaar. Hierdoor is de QLOCKTWO de meest persoonlijke tijdsaanduiding ter wereld.
Tegenwoordig worden in de fabriek in Schwäbisch Gmünd uurwerken gemaakt met oppervlakken van materialen zoals miljoenen jaren oude leisteen of 24-karaats bladgoud – handgemaakte unieke objecten in meer dan 20 talen, verschillende maten en met unieke voorplaten. Ze zijn wereldwijd te koop via exclusieve retailpartners in de horloge-, juwelen- en interieursector.

www.hourlux.com