Een automatisch uurwerk wordt beschouwd als het kloppende hart van een Zwitsers kwaliteitshorloge. De Rado True Square Open Heart biedt een helder zicht op het C07-uurwerk met 80 uur gangreserve, via een fraai vormgegeven wijzerplaat. Volgens het merk is het model het enige vierkante hightech keramische horloge met een geskeletteerde wijzerplaat ter wereld.

Het vierkante horloge is een vorm die al heel lang aan de naam Rado verbonden is, meldt het merk. In 2020 verschijnt het echter voor het eerst in een hightech monobloc kast die door middel van spuitgiettechniek is gevormd.

Drie nieuwe ‘open heart’ horloges worden in de kenmerkende Rado-look gepresenteerd: in zwart, wit en plasma. De gangreserve van 80 uur maakt van dit model een horloge dat langdurig doorloopt zonder te hoeven worden opgewonden. Hiermee houden de futuristische eigenschappen van de True Square Open Heart volgens Rado niet op; de monobloc kast met zacht afgeronde hoeken is duurzaam, en heeft een moderne, comfortabele, ergonomische vorm.

Het uurwerk en het frame waarin het ligt zijn gedecoreerd op een traditionele horlogemakerswijze, en de juwelen die de frictie verlagen mogen gezien worden. Dat je het uurwerk kunt zien is volgens het merk een unieke ervaring – zeker voor horlogeliefhebbers, die gefascineerd kunnen kijken naar het op- en afwinden van de balansveer, het klikken van de radertjes die allemaal op microniveau ronddraaien. Zwart en plasma brengen dit technisch schouwspel op een bescheiden wijze, maar de witte uitvoering laat alle remmen los, aldus Rado, met de toevoeging van twaalf diamanten als urenindexen.

www.rado.com

Museum Prinsenhof