Van 19 t/m 22 mei presenteert Jewel.Rotterdam het werk van Rotterdamse sieraadontwerpers. Tijdens de Rotterdam Art Week 2022 zijn hun collecties te zien bij Object, een uniek pop-op platform voor designlabels in het HAKA-gebouw in het M4H gebied.

De 28 ontwerpers en 2 studenten maken unica, sieraden in oplage, klassiek en autonoom werk, in sterk uiteenlopende stijlen en materialen. De één exposeert internationaal in musea en galerieën, de ander werkt in de luwte van de stad en verkoopt via webshops of heeft een winkel in Rotterdam. Speciaal voor deze expositie ontwerpt iedereen een mannensieraad.

Daarnaast is er een aantrekkelijk lezingenprogramma op 19 en 21 mei bij galerie Phoebus waar het mannensieraad centraal staat. Zo is er een lezing van Suzanne van Leeuwen (conservator en restaurator sieraden van het Rijksmuseum Amsterdam) over waarom mannen sieraden dragen en vertelt goudsmid Iwan Klein, gespecialiseerd in zegelringen, over de geschiedenis van dit type ring, de functie en de betekenis ervan.

Voor meer informatie en de namen van alle exposerende ontwerpers: www.jewelrotterdam.com