De organisatie van SIERAAD Art Fair heeft bekendgemaakt dat de succesvolle verkoopexpositie komend jaar niet zoals gebruikelijk in Amsterdam zal plaatsvinden. Het evenement verhuist naar het Gelderse stadje Buren dat volgens de organisatie op 24, 25 en 26 mei de perfecte achtergrond zal zijn voor drie dagen genieten.

“Een belangrijke beslissing”, vertellen Astrid Berens en Maarten Bodt. “Na meer dan 20 jaar in Amsterdam te hebben vertoefd, hebben we besloten het roer om te gooien en de stad achter ons te laten.” Het besluit is met een mix van emoties besloten. “Onze beslissing is helaas ingegeven door de enorm gestegen kosten, die na de nasleep van de coronapandemie alleen maar verder zijn gestegen. Voor een cultureel evenement zoals het onze is het simpelweg niet langer verantwoord om in Amsterdam te blijven.”

Nieuwe uitdaging
Astrid en Maarten koesteren de prachtige herinneringen aan SIERAAD dat in de loop der jaren is uitgegroeid tot een internationaal fenomeen. “De overweldigende belangstelling en deelnemersaantallen hebben ons zowel verrast als verheugd. We nemen deze rijke geschiedenis met ons mee terwijl we een nieuwe tijd en een nieuwe uitdaging tegemoet gaan. We zijn ervan overtuigd dat de nieuwe opzet van SIERAAD, zoals we die voor ogen hebben, beter aansluit bij deze tijd en de uitdagingen van de toekomst. We hebben besloten om SIERAAD om te bouwen naar een kleiner, persoonlijker en wederom een unieke gebeurtenis.”

Perfecte achtergrond
SIERAAD verhuist naar het stadje Buren, in de Betuwe. Buren, met zijn charme en rijke historie, biedt een adembenemende setting die de perfecte achtergrond zal vormen voor drie dagen genieten van het vernieuwde SIERAAD-evenement, aldus Astrid en Maarten. “Je zult de gelegenheid hebben om niet alleen SIERAAD te beleven, maar dit ook te combineren met het prachtige stadje Buren en zijn omgeving. Van pittoreske straatjes tot culturele schatten, Buren biedt een veelzijdige ervaring die verder gaat dan wat we in Amsterdam konden bieden.” Buren is daarnaast goed bereikbaar en biedt voldoende gratis parkeergelegenheid.

Kleinschalig
De kernwaarden van SIERAAD blijven behouden, waarbij kwaliteit en originaliteit centraal staan en het één op één-contact met de makers voorop staat. “Binnen de nieuwe ambiance en het concept is gekozen voor kleinschaligheid waar u met een dertigtal unieke, en vele bekende sieraadontwerpers kennis kunt maken of eerdere contacten kunt voortzetten. Het is daarom dat we SIERAAD & FRIENDS als nieuwe naam naar buiten brengen. Veel van de deelnemers zijn in de loop van de jaren vrienden geworden en veel bezoekers zijn vrienden van het sieraad, dus de keuze lag voor de hand. We hopen jullie te verwelkomen op SIERAAD & FRIENDS, waar we streven naar een onvergetelijke ervaring voor iedereen die van sieraden houdt. Laat je verwonderen door de creaties en geniet van de warmte en bijzonderheid die ons evenement te bieden heeft.”

www.sieraadartfair.com