Van 12 tot en met 24 februari veilt OMEGA via Sotheby’s 11 MoonSwatch Moonshine Gold koffers, die elk alle 11 OMEGA x Swatch “Mission to Moonshine Gold” uurwerken bevatten. Dit is de allereerste keer dat deze zeldzame modellen samen in één set worden aangeboden en de eerste keer dat de speciale koffer te koop is, waardoor liefhebbers de kans krijgen om een werkelijk unieke verzameling in hun bezit te krijgen. 100% van de veilingopbrengst gaat naar OMEGA’s partner Orbis International, die wereldwijd strijdt tegen blindheid en verlies van gezichtsvermogen.

Voor de start van de veiling op 24 februari, zullen de 11 “Mission to Moonshine Gold” koffers van 1 tot 11 februari te zien zijn in 11 OMEGA Boutiques over de hele wereld, waaronder Boutiques in Zürich, Tokio, Bangkok, Singapore, Hong Kong, Beijing, New York, Londen, Milaan, Parijs en Sydney.

Het werk van Orbis is voornamelijk waardevol voor kinderen, van wie velen voor het eerst hun ouders, de maan en de sterren kunnen zien. Orbis heeft via diverse projecten en aan boord van het Flying Eye Hospital miljoenen patiënten verzorgd en oogartsen opgeleid in gebieden waar de nood wereldwijd het hoogst is. OMEGA steunt Orbis al sinds 2011 en de komende veiling benadrukt de voortdurende betrokkenheid van het merk bij het goede doel.

De originele MoonSwatch-collectie van OMEGA x Swatch haalde in maart 2022 de krantenkoppen met de lancering, met lovende kritieken en veel belangstelling. De 11 modellen, geproduceerd in revolutionair BIOCERAMIC, haalden hun kleurrijke inspiratie uit de ruimte en de planeten, maar brachten ook een eerbetoon aan het legendarische OMEGA Speedmaster-ontwerp.

In de loop van 2023 kreeg de collectie een stralende twist, met de “Mission to Moonshine Gold” modellen. Deze 11 horloges hebben elk een secondewijzer gecoat in 18K Moonshine™ Gold, een bijzondere legering die ontwikkeld is door OMEGA, en een subtielere en duurzamere vorm van geelgoud biedt. Elk van de Moonshine™ Gold wijzers heeft zijn eigen unieke detail, zoals een aardbeienpatroon voor de Aardbeienmaan in juli, een bloemenpatroon voor de Bloemenmaan in mei en zelfs een lollyontwerp dat is afgeleid van het Speedmaster CK2998 horloge uit 1961.

De koffers bevatten een gouden monocle met het OMEGA x Swatch-logo en een unieke munt die is gegraveerd met de drieletterige luchtvaartcode van de desbetreffende stad (zoals HKG voor Hong Kong). Dezelfde code wordt gegraveerd op de zijkant van alle horloges in de koffer voor die specifieke stad.

De veiling wordt georganiseerd door Sotheby’s en is wereldwijd online toegankelijk op Sothebys.com, waar het bieden begint op 12 februari en eindigt op 24 februari, bij de volgende volle maan.

www.omegawatches.com