Vanwege de coronapandemie wordt de kunst- en antiekbeurs TEFAF van 1 t/m 4 november 2020 geheel online gehouden. De fysieke beurs in New York is voor die data geannuleerd. Een fysieke TEFAF staat voor 31 mei t/m 6 juni 2021 gepland in Maastricht.

Het is de bedoeling om zowel de fysieke als de digitale edities van TEFAF naast elkaar te zetten. Tijdens de eerste digitale versie begin november zullen toonaangevende dealers uit de TEFAF-community ieder één bijzonder kunstwerk tentoonstellen dat hun expertise het beste vertegenwoordigt. Het resultaat is een showcase van meer dan 300 meesterwerken die aan een wereldwijd publiek wordt getoond.

Eén van die meesterwerken is de afgebeelde vlinderbroche van de Chinese juwelenkunstenaar Wallace Chan. De broche noemde hij ‘In Love with Spring’. De edelstenen op de broche zijn uiterst nauwkeurig gezet, op zo’n bijzondere manier dat er leven en beweging in de vlinder zit.

Bezoekers die tijdens TEFAF Online door de grote verscheidenheid aan gepresenteerde stukken bladeren, kunnen rechtstreeks contact opnemen met de exposant voor de aankoop van een favoriet werk. Alle exposanten zijn live en via één druk op de knop beschikbaar voor informatie en verkoop. Om mee te doen moeten digitale bezoekers zich van te voren inschrijven. Dit kan via: https://www.tefaf.com/visitors/sign_up

De komende fysieke TEFAF staat in Maastricht gepland van 31 mei t/m 6 juni 2021. In december zal de beursorganisatie concrete plannen bekendmaken omtrent het kunstevenement.

www.tefaf.com