De Rikketik is met de beurzen en het magazine al meer dan 33 jaar een begrip bij verzamelaars en liefhebbers van vintage horloges, klokken en alles wat met tijd te maken heeft. Nu twee van de vier beurzen, die voor dit jaar op de planning stonden, vanwege het coronavirus geannuleerd moesten worden, is een online veilingplatform opgezet zodat uurwerkenthousiastelingen op een veilige manier kunnen kopen en verkopen.
De Rikketik-beurzen worden vier keer per jaar gehouden en zijn al lange tijd de grootste op dit gebied in Europa. Misschien wel uniek in de wereld, met jaarlijks meer dan 15.000 bezoekers uit alle windstreken en honderden standhouders.
Druk
De beurs van januari dit jaar was de drukst bezochte beurs in de geschiedenis van de Rikketik. Met een nieuwe opzet voor standhouders en professionele beveiliging. De standhouders afkomstig uit heel Europa zorgden voor een breed en nieuw aanbod van vintage horloges, uurwerken, accessoires, klokken en meer tussen de € 5 en € 50.000. Toen gooide het coronavirus roet in het eten en werden de twee daarop volgende edities geannuleerd.
Nieuw concept
Kort daarna kwamen Rich Pontier van de Rikketik en horlogevriend Willem Kamerman al brainstormend tot een idee voor een nieuw concept voor de standhouders en bezoekers van de beurzen: een uniek veilingplatform op het gebied van horloges, klokken, uurwerken en al het andere waar de Rikketikbeurzen om bekend staan. Het bleek het uitgelezen moment om dit platform op te zetten. Hierdoor kunnen Rikketik-standhouders, beursbezoekers maar ook andere vintage horloge-, uurwerk- en klokkenenthousiastelingen zich op een veilingplatform uitleven en op een veilige manier vanuit huis kopen en verkopen.
Fysieke beurs
Naast het veilingplatform staat er ook weer een fysieke Rikketikbeurs op de agenda, op zondag 18 oktober zijn uurwerkliefhebbers weer welkom. Conform de voorschriften van het RIVM is het noodzakelijk om van tevoren online toegangskaarten te kopen.