Ondernemers in de juweliersbranche kunnen (nieuwe) medewerkers hun vakkennis laten verbreden via de BBL-opleiding medewerker Juwelier. Het mes snijdt daarbij aan twee kanten: de medewerker krijgt de kans zich verder te ontwikkelen en de werkgever krijgt steeds professioneler personeel. Instromen kan nog tot 1 december a.s.

“Wij stonden als Vakschool Schoonhoven op de najaars-Retailbeurs en het viel me op dat er vanuit de juweliers/ondernemers veel vragen waren over scholing van hun personeel”, zegt Monique Konst, coördinator van de BBL-opleiding medewerker Juwelier. “Ook bleek een aantal niet op de hoogte van ons BBL-traject. BBL wil zeggen werken en leren. De student is tenminste drie dagen in de week in dienst bij de juwelier en één dag (maandag) naar school. Zo halen ze in drie jaar tijd het erkende mbo-diploma niveau 3 medewerker Juwelier.”

Voor de ondernemer betekent dit dat (nieuwe) medewerkers de vakkennis verbreden in combinatie met commerciële competenties. Ze krijgen vooral praktijkgerichte vakken zoals productkennis, verkoopkunde en edelsteenkunde. Ook zijn er diverse opdrachten die in de praktijk, bij de werkgever dus, uitgevoerd worden.

“Ik denk dat met dit traject het mes aan twee kanten snijdt; de student/medewerker krijgt de kans zich verder in het vak te ontwikkelen en de werkgever krijgt steeds professioneler personeel. Verder zijn er voor de werkgever fiscaal aantrekkelijke regelingen m.b.t. de studiekosten. Voor het BBL-traject geldt dat er nog tot 1 december kan worden ingestroomd. Ook tijdens onze open dagen op 3 en 4 november staan wij belangstellenden voor dit traject graag te woord”, sluit Monique haar pleidooi voor ‘haar’ opleiding enthousiast af. Voor meer informatie: m.konst@zadkine.nl.

www.zadkine.nl/vakschoolschoonhoven