Van 11 t/m 14 februari 2022 vindt in München de komende editie van INHORGENTA plaats. Volgens de organisatie is het weer mogelijk om de beurs op een veilige manier te houden. CEO Klaus Dittrich richt de schijnwerpers op de komende INHORGENTA.

Hoe beïnvloedt de coronacrisis INHORGENTA?
Klaus Dittrich: “We merken veel optimisme in de sieraden-, horloge- en edelsteenindustrie. We hebben nu al een hoge deelname van exposanten aan de komende beurs. We zitten al bijna op het niveau van vóór de coronacrisis. Die grote belangstelling geeft aan dat INHORGENTA één van Europa’s belangrijkste bijeenkomsten in onze industrie is. We gaan zorgen voor een veilige beurservaring. Het centrale element hiervoor is de 3G-regel: geimpft, genesen und getestet. Alleen mensen die gevaccineerd, hersteld of negatief getest zijn kunnen deelnemen. Verder voeren we maatregelen door zoals goed geventileerde hallen, slimme routing, afstand houden en hygiëneregels.”

Zijn er nieuwe ontwikkelingen bij INHORGENTA?
“Nieuw is het geïndividualiseerde concept van de Carat Area in hal C1. Met dat concept konden we internationale topmerken als Abouchar, Faerber Collection, Gustav Caesar, Herbert Stephan en Horovitz & Totah overtuigen om voor het eerst op INHORGENTA te exposeren. Verder zien we een aantal nieuwe exposanten in de segmenten Carat, Timepieces en Fine Jewelry, waaronder Bloch, egf Manufaktur, Frieden en leBebé. Er zijn natuurlijk veel bekenden zoals Bering Time, Citizen, Coeur de Lion, Corinna Heller, Eva Strepp, Lacroix en Spirit Icons. En na de succesvolle première in 2019 wordt Salon Suisse opnieuw een grote attractie, samen met de Watch Boutique.”

Op welke onderwerpen richt de beurs zich in het bijzonder?
“De belangrijkste onderwerpen Innovation & Future Retail en Inspiration & Sustainability zijn een gemeenschappelijk thema van de beurs. De hele sector moet immers de gevolgen van digitalisering onder ogen zien en verantwoordelijkheid nemen op het gebied van duurzaamheid. Verder vind ik zelf de INHORGENTA Award erg belangrijk: voor de vijfde keer worden uitzonderlijke sieraden, horloges, retailconcepten en ontwerpers geëerd door een topjury in een exclusieve, feestelijke setting.”

www.inhorgenta.de