Na één editie van de beurs in Frankfurt in 2023 heeft de organisatie van INOVA COLLECTION, de vakbeurs voor juwelen, edelstenen en horloges, besloten om terug te keren naar het Messecenter Hofheim Rhein-Main in Wallau, vlakbij Frankfurt. De beurs vindt plaats van 30 augustus t/m 1 september. Enkele vragen aan Verena Westphal en Martin Weskamp van de beurorganisatie.

Wat kunnen bezoekers verwachten na de terugkeer van INOVA COLLECTION naar Wallau?
Verena Westphal: “Terug op de ‘nieuwe oude’ locatie combineren we bewust de beste elementen van een beurs en een evenement, met als resultaat een live community evenement met een aantrekkelijke feelgood-sfeer. Voor ons voelt de terugkeer naar de locatie Hofheim-Wallau een beetje als het spelen van een thuiswedstrijd. We zijn hier thuis en in de beste positie om de branche weer te bieden wat ze wil: een compact, efficiënt evenement op een centrale locatie met een duidelijk merkprofiel, charme en informele flair.”

Wat betreft het ‘INOVA-gevoel’, wat doen jullie aan finetuning om dat Inova-gevoel terug te brengen?
Martin Weskamp: “Alles wat de bezoekers en exposanten vorig jaar in de beurshallen van Frankfurt nogal misten, staat nu weer centraal op het evenement: een gemeenschapsgevoel, BBQ-catering van topkwaliteit op alle drie de dagen, ongecompliceerde praktische uitvoering en een zeer persoonlijke sfeer. Gratis toegang, gratis diensten, een nieuwe bezoekersparking met shuttleservice in de buurt van de camping, partnerhotels tegen gereduceerde prijzen – ze horen er ook allemaal bij.”

Wat zijn de hoogtepunten voor 2024?
Verena Westphal: “Naast een samengesteld merkenportfolio zijn er op vrijdagavond gemeenschappelijke ruimtes, loungeruimtes in de buitenlucht, praktische workshops en INOVA NIGHT om weer voldoende ruimte te bieden voor informatieverzameling, dialoog en netwerken. En wie frisse ideeën wil zien, kan zich verheugen op de genomineerden van onze wedstrijd voor de volgende generatie, ‘DE GOUDEN NOVA’, die in een speciale ruimte te zien zal zijn. De officiële prijsuitreiking vindt plaats aan het begin van de beurs om 11 uur op 30 augustus 2024 in de Award Area.”

Hoe regelen jullie de parkeersituatie?
Verena Westphal: “We hebben goed nagedacht over het reizen naar de beurs en hebben onze parkeervoorziening volledig herzien. Op de Diedenbergen Speedway Track zijn voor het eerst zo’n 1200 gratis parkeerplaatsen beschikbaar voor vakbezoekers. Van daaruit brengt een gratis pendeldienst alle deelnemers in slechts enkele minuten naar het beurscentrum Hofheim Rhein-Main.
Het is ook mogelijk om met het German Rail-evenemententicket of met het vliegtuig te reizen. We bieden ook een gratis pendeldienst vanaf de luchthaven van Frankfurt.”

Hoe gaat het met de boekingen? Wie zijn de nieuwkomers, wie komt er weer terug?
Martin Weskamp: “Ondanks de commerciële uitdagingen waar de sector momenteel voor staat, hebben we vanaf het begin van het biedingsproces veel positieve feedback gekregen van exposanten en waren we al vrij vroeg volgeboekt. Daar zijn we natuurlijk heel blij mee. Tot de exposanten behoren ‘oude favorieten’ zoals Fritsch Sterling, BEDRA, Boccia Titanium, Breuning, DiamondGroup, Fischer Trauringe, ILR Collection, Hesse, M&M, Palido, Rolf Cremer, UNA, Varell, Yvette Ries en Zaremski, naast nieuwe exposanten in Hofheim-Wallau zoals Bruno Söhnle, Bullnheimer, FH Trautz GmbH, Ganpati Edelstein, gemhype.com, H. Rudolf Becker, MIG-O-MAT, NXT LVL Brands (met de Maserati, ESPRIT, Jette, Daniel Wellington en Morellato), Sternglas en Vater & Sohn. We zijn ook blij dat merken als Filius Zeitdesign en Kühnel Trauringe, die vorig jaar een pauze namen, zich voor 2024 weer aansluiten in Hofheim-Wallau.”

Wat zijn de speerpunten van de beurs?
Martin Weskamp: “We merken al geruime tijd dat het aanbod van exposanten geleidelijk is verschoven naar sieradenmerken. In wezen vinden de vakbezoekers echter zoals gewoonlijk een breed en uitgebreid assortiment merken op INOVA COLLECTION die alle marktsegmenten vertegenwoordigen en zo de ideale basis bieden voor de (feestdagen)handel van dit jaar.”

Waarom is het in dit verband zo belangrijk om juist in deze commercieel moeilijke tijden op beurzen aanwezig te zijn?
Verena Westphal: “Wij zijn ervan overtuigd dat persoonlijk contact en een direct gesprek belangrijke fundamenten vormen voor een sterke en vertrouwensvolle zakelijke relatie. Juist in tijden van commerciële onzekerheid is het essentieel om aanwezig te zijn en actief te positioneren in de markt. Daarom is en blijft deelname aan beurzen een van de meest effectieve marketinginstrumenten. Bovendien is INOVA COLLECTION een evenement met een hoge mate van marktherkenning waar gelijkgestemden in een ongedwongen sfeer kunnen samenkomen en van gedachten kunnen wisselen over de laatste trends en ontwikkelingen in de sector. Op al onze evenementen is het begrip gemeenschap van groot belang. Voor ons is het gewoon geweldig om INOVA COLLECTION op deze vertrouwde manier te kunnen presenteren.”

www.inova-collection.de