DIVA Antwerp heeft voor de komende zomer een aantal workshops op de planning staan onder de noemer ‘Zilveren zomer bij DIVA’. De workshops zijn zowel geschikt voor professionals als beginners.

21-22 juni: werken met filigrain

Filigraan is een versieringstechniek die al sinds de oudheid wordt gebruikt door edelsmeden en tot op de dag van vandaag nog steeds populair is bij juwelenontwerpers. Hierbij wordt fijn goud- of zilverdraad gekruld, gedraaid en gevlochten en vervolgens in een motief aan elkaar gesoldeerd. De workshop duurt 2 dagen en is geschikt voor deelnemers met enige voorkennis en ervaring.
(Foto: filigraantechniek toegepast in broches en ringen. Juwelen door Nathalie Perneel)

5-8 juli: raise your bowl

Tijdens deze 4-daagse workshop leer je enkele basistechnieken zilversmeden zoals zagen, vijlen, schuren, polijsten en smeden. Je begint met een zilveren plaatje en gaat dit bewerken en vormgeven tot een zilveren schaaltje of kommetje. Geschikt voor beginners.
(Set “L’Atlantide” door Annick Tapernoux – Foto door Vincent Everarts)

9-15 juli: hammertime

Tijdens dit 7-daagse open atelier krijg je de kans om je kennis te vergroten en te werken aan een eigen ontwerp: een zilveren schaal, doos, schenkkan, kandelaar, een abstract object… Alles hangt af van jouw creativiteit. De focus ligt zowel op kleine als op grotere zilveren objecten. Dit open atelier is geschikt voor deelnemers met voorkennis van zagen, vijlen, schuren, polijsten, vouwen en smeden.

17-19 augustus: lepelen met zilver

Lepels kennen we allemaal. Ze bestaan al eeuwenlang in allerlei vormen en formaten en behoren tot één van de oudste uitvindingen door de mens. Tijdens deze workshop leer je de basistechniek voor het smeden van een lepel. De workshop duurt 3 dagen en is geschikt voor zowel beginners als gevorderden.
(Workshop lepelsmeden, foto Ans Brys)

www.divaantwerp.be