Home/Branchenieuws
Branchenieuws2017-05-09T16:25:16+02:00

BRANCHENIEUWS

Museum Prinsenhof

Unieke items met een uniek verhaal

28 mei 2020|Branchenieuws|

Een van de mooiste dingen aan vintage sieraden is de geschiedenis van deze juwelen. Vintage en tweedehands kopen heeft de afgelopen jaren een enorme opmars gemaakt, zeker in de mode- en accessoire-industrie. De webwinkel Vintage Jewellery richt zich volledig op het repareren en restaureren van vintage juwelen. Daaronder regelmatig sieraden die van juweliers zijn overgenomen.

Eerste Heroes2020 pin overhandigd in Schoonhoven

28 mei 2020|Branchenieuws, Nieuws|

Waardering en respect voor iedereen die zich in deze tijd zo enorm ingezet heeft: dat inspireerde goudsmid Esther van Vliet bij het opzetten van het project Heroes2020. De Schoonhovense vervaardigde een zilveren pin die voor een deel de structuur heeft van het coronavirus, maar vooral de overgang symboliseert van deze donkere periode naar betere tijden.

Het aanzoek der aanzoeken

28 mei 2020|Branchenieuws, Nieuws|

De trouwbranche ziet er op dit moment iets anders uit dan normaal. Door de situatie van afgelopen maanden hebben koppels massaal besloten om hun bruiloft uit te stellen. Toch ontbreekt het niet aan liefde! Waar de aandacht vaak vooral uitgaat naar de huwelijksdag zelf, besloot ondernemer Maxim van Meeteren zich te focussen op het intieme moment dat hieraan voorafgaat: het huwelijksaanzoek. Zo ontwikkelde hij The Remember Ringbox.

Musée Atelier Audemars Piguet

19 mei 2020|Branchenieuws, Nieuws|

Audemars Piguet opent op 25 juni het Musée Atelier Audemars Piguet in Le Brassus, Zwitserland. Het Musée Atelier geeft bezoekers een bijzondere kijk in het culturele verleden, heden en de toekomst van de Zwitserse haute horlogerie-fabrikant.

Gaatjes prikken in coronatijd

11 mei 2020|Branchenieuws, Ledennieuws, Nieuws|

Op dit moment mogen onder meer kappers, tandartsen en schoonheidsspecialisten hun (zorg)taken weer oppakken, onder zeer strenge voorwaarden. Voor winkels in onze branche gelden nog steeds de voorschriften zoals die in het Protocol Verantwoord Winkelen staan, waaronder 1,5 meter afstand houden.

Dit doet de Federatie Goud en Zilver

De Federatie Goud en Zilver behartigt de belangen van de ondernemers die in deze branche werkzaam zijn, dat wil zeggen: de juweliers, de uurwerktechnici, de goud- en zilversmeden, de groothandelaren en de fabrikanten.

Meer informatie over de FGZ

Word lid en profiteer van de voordelen

De leden van de FGZ profiteren van een groot aantal voordelen.

Meer informatie over lid worden

Vacatures in de branche

Werken bij een juwelier, goud- of zilversmid? Of ambieer je een functie bij toeleverancier? Kijk hier voor vacatures bij aangesloten leden van de FGZ en stap onze branche binnen!

Bekijk actuele vacatures