Waar moet u op letten als u aankopen doet? Wat wordt er verwacht van juweliers en goudsmeden als zij het convenant verantwoord goud getekend hebben? De Federatie Goud en Zilver heeft e.e.a. voor u uitgezocht. Lees hier onze informatie, tips en adviezen.

De Nederlandse sieradenbranche doet het goed; het grootste deel van het goud dat gebruikt wordt voor sieraden en horloges is gerecycled of gekocht via gecertificeerde mijnen. Evengoed wil de branche een bijdrage leveren aan verbeteringen in de internationale goudsector. Voor deze bijdrage heeft de branche de medewerking nodig van zoveel mogelijk vakgenoten. Grote bedrijven worden gestimuleerd het Convenant Verantwoord Goud te tekenen, kleinere bedrijven die zijn aangesloten bij de Federatie Goud en Zilver (FGZ) kunnen een gedragscode ondertekenen die speciaal voor dit doel is opgesteld.

Lees verder…

Als u een sieraad of horloge aanschaft, koopt u niet zomaar iets. Maar waar moet u op letten als u een aankoop doet? Lees hier onze tips en adviezen over veilig kopen.

Lees verder…

Bent u benieuwd wat voor moois er allemaal in onze branche gemaakt wordt? Tijdens de diverse tentoonstellingen en (verkoop)exposities laten ontwerpers en kunstenaars hun mooiste creaties zien. Laat u betoveren!

Lees verder…