Coronaberichtgeving voor ondernemers

Coronavirus

In de afgelopen tijd is er veel gepubliceerd over de maatregelen omtrent het coronavirus. Alle informatie vindt u terug via onderstaande berichten op deze pagina.

Heeft u verder nog vragen? Mail uw vragen naar federatie@fgz.nl of bel ons via (079) 331 53 00.

Actuele informatie voor ondernemers

In de afgelopen tijd is er veel gepubliceerd over de maatregelen omtrent het coronavirus. Informatie over de steunmaatregelen en verantwoord winkelen vindt u hier terug.

Mondkapjesplicht

Vanaf 1 december 2020 heeft het kabinet het dragen van een mondkapje in onder andere winkels, musea, restaurants en theaters verplicht. Een winkel is in principe altijd een voor het publiek toegankelijke ruimte als deze geopend is. Dus ook tijdens private shopping momenten dient een mondkapje door klant en medewerker of ondernemer te worden gedragen. Lees hier meer.

Gaatjes prikken in corona-tijd

Een deel van het werk in de sieraden- en uurwerkenbranche kan echter niet op 1,5 meter afstand worden gedaan; zoals het prikken van gaatjes en het nemen van iemands ringmaat. De ondernemers en hun medewerkers moeten voor dit deel van hun werk ten tijde van COVID-19 de regels van de Handreiking: Veilig werken bij contactberoepen van het RIVM naleven. Lees hier meer.

Alle verstuurde Nieuwsflitsen op een rij

In de afgelopen periode heeft de Federatie Goud en Zilver diverse Nieuwsflitsen verstuurd om u op de hoogte te houden van de laatste ontwikkelingen voor ondernemers i.v.m. het coronavirus. Mocht u niet alle berichten hebben ontvangen, of wilt u alles in één oogopslag teruglezen dan kan dat hier.

Corona en de arbeidsrechtelijke gevolgen

Het coronavirus zorgt bij werkgevers en werknemers voor vragen. In dit artikel worden alle arbeidsrechtelijke onderwerpen behandeld, zoals rechten en plichten tijdens quarantaine, vrees voor besmetting, het sluiten van scholen en ziekte. Lees hier meer.