In de afgelopen tijd is er veel gepubliceerd over de maatregelen omtrent het coronavirus. Alle informatie vindt u terug via onderstaande berichten op deze pagina.

Heeft u verder nog vragen? Mail uw vragen naar federatie@fgz.nl of bel ons via (079) 331 53 00.

Informatie over de steunmaatregelen en verantwoord winkelen vindt u hier terug.

De Federatie Goud en Zilver heeft voor leden een poster ontwikkeld die u zelf kunt downloaden, printen en op uw etalageruit kunt hangen. De poster is in drie formaten opgesteld: in A3-, A4- en A5-formaat. Lees hier meer.

Er worden nu snel steeds minder mensen met corona in het ziekenhuis opgenomen. En het aantal mensen dat gevaccineerd wordt, stijgt hard. Daarom heeft het kabinet besloten Stap 3 van het openingsplan een paar dagen eerder te zetten. Per zaterdag 5 juni zijn de meeste locaties in ons land open onder voorwaarden. Lees hier meer.

Vanaf woensdag 28 april mogen alle winkels weer klanten ontvangen zonder winkelafspraak. Lees hier meer over de versoepelingen.

Per 3 maart is de uitoefening van alle contactberoepen weer toegestaan. Een deel van het werk in de sieraden- en uurwerkenbranche kan echter niet op 1,5 meter afstand worden gedaan; zoals het prikken van gaatjes en het nemen van iemands ringmaat. De ondernemers en hun medewerkers moeten voor dit deel van hun werk ten tijde van COVID-19 de regels van de Handreiking: Veilig werken bij contactberoepen van het RIVM naleven. Lees hier meer.

Vanaf 1 december 2020 heeft het kabinet het dragen van een mondkapje in onder andere winkels, musea, restaurants en theaters verplicht. Een winkel is in principe altijd een voor het publiek toegankelijke ruimte als deze geopend is. Dus ook tijdens private shopping momenten dient een mondkapje door klant en medewerker of ondernemer te worden gedragen. Lees hier meer.

In de afgelopen periode heeft de Federatie Goud en Zilver diverse Nieuwsflitsen verstuurd om u op de hoogte te houden van de laatste ontwikkelingen voor ondernemers i.v.m. het coronavirus. Mocht u niet alle berichten hebben ontvangen, of wilt u alles in één oogopslag teruglezen dan kan dat hier.

Het coronavirus zorgt bij werkgevers en werknemers voor vragen. In dit artikel worden alle arbeidsrechtelijke onderwerpen behandeld, zoals rechten en plichten tijdens quarantaine, vrees voor besmetting, het sluiten van scholen en ziekte. Lees hier meer.