Coronaberichtgeving voor ondernemers

In de afgelopen tijd is er veel gepubliceerd over de maatregelen omtrent het coronavirus. Alle informatie vindt u terug via onderstaande berichten op deze pagina.

Heeft u verder nog vragen? Mail uw vragen naar federatie@fgz.nl of bel ons via (079) 331 53 00.

Per 3 maart wordt winkelen op afspraak mogelijk, ook in de sieraden- en horlogebranche. De mogelijkheid tot winkelen op afspraak komt bij de reeds bestaande mogelijkheid om open te zijn voor reparatie en onderhoud en de mogelijkheid om bestelde goederen af te laten halen aan de winkeldeur. Lees hier meer.

Per 3 maart is de uitoefening van alle contactberoepen weer toegestaan. Een deel van het werk in de sieraden- en uurwerkenbranche kan echter niet op 1,5 meter afstand worden gedaan; zoals het prikken van gaatjes en het nemen van iemands ringmaat. De ondernemers en hun medewerkers moeten voor dit deel van hun werk ten tijde van COVID-19 de regels van de Handreiking: Veilig werken bij contactberoepen van het RIVM naleven. Lees hier meer.

Het kabinet heeft het bestellen en afhalen van producten bij niet-essentiële winkels per 10 februari mogelijk gemaakt. Hierdoor zijn producten vooraf te bestellen en af te halen op een afgesproken afhaalpunt en op een afgesproken tijdstip. Lees hier meer.

Naar aanleiding van het besluit tot sluiting van een groot deel van de detailhandel ontvangt de FGZ begrijpelijkerwijs veel vragen. De FGZ heeft sinds 15 december 2020 alles op alles gezet om duidelijkheid te verkrijgen over de genomen maatregelen. Wat is wel en wat is niet toegestaan? Lees hier meer.

In de afgelopen tijd is er veel gepubliceerd over de maatregelen omtrent het coronavirus. Informatie over de steunmaatregelen en verantwoord winkelen vindt u hier terug.

Vanaf 1 december 2020 heeft het kabinet het dragen van een mondkapje in onder andere winkels, musea, restaurants en theaters verplicht. Een winkel is in principe altijd een voor het publiek toegankelijke ruimte als deze geopend is. Dus ook tijdens private shopping momenten dient een mondkapje door klant en medewerker of ondernemer te worden gedragen. Lees hier meer.

In de afgelopen periode heeft de Federatie Goud en Zilver diverse Nieuwsflitsen verstuurd om u op de hoogte te houden van de laatste ontwikkelingen voor ondernemers i.v.m. het coronavirus. Mocht u niet alle berichten hebben ontvangen, of wilt u alles in één oogopslag teruglezen dan kan dat hier.

Het coronavirus zorgt bij werkgevers en werknemers voor vragen. In dit artikel worden alle arbeidsrechtelijke onderwerpen behandeld, zoals rechten en plichten tijdens quarantaine, vrees voor besmetting, het sluiten van scholen en ziekte. Lees hier meer.