FYN Software uit Oss verzorgt voortaan de dienstverlening voor klanten van collega Eancore uit Opheusden op het gebied van geautomatiseerde kassasystemen en webdiensten. Een groeiend aantal ondernemers maakt inmiddels gebruik van dit soort systemen.

Voor FYN Software is de overname van dit deel van het dienstenpakket van Eancore een welkome uitbreiding. “Zo vlak na ons tienjarig jubileum is deze uitbreiding een mooie volgende stap op weg naar verdere groei”, aldus eigenaar Edwin Sanderse. “Zo creëren we voldoende volume om onze software verder te verfijnen en mee te kunnen bewegen met de eisen van deze tijd. Dat is nodig als je verder wil groeien in deze branche.”

Software voor retailers en groothandelaren
FYN Software is gevestigd in Oss. Het bedrijf is gespecialiseerd in software voor retailers en groothandelaren. Onderdelen zijn bijvoorbeeld een kassasysteem, een voorraadbeheersysteem en een CRM-systeem. Daarnaast bouwt en onderhoudt FYN webshops met de daarbij behorende marketingtools. Verder ondersteunt het bedrijf retailers bij de inzet van social media. Het grote voordeel voor retailers is dat FYN al die automatiseringsprogramma’s voor ze bundelt in één gebruiksvriendelijk software systeem. Zo houden ze gemakkelijker overzicht en weten ze precies waaraan hun klanten behoefte hebben.

Dezelfde visie
FYN Software en Eancore delen dezelfde visie op softwareontwikkeling. Die leidde eerder al tot samenwerking en uiteindelijk tot deze overdracht van delen van de dienstverlening. Een dergelijke overdracht van klanten is in de wereld van de softwaredienstverlening niet ongebruikelijk. Het biedt bedrijven de mogelijkheid om zich meer te concentreren op hun specialisme. Het specialisme van FYN, softwareontwikkeling voor retailers en groothandelaren, vindt overigens volledig plaats in Oss en wordt niet, zoals bij veel andere softwareontwikkelaars, uitbesteed aan bedrijven in India.

Eancore uit Opheusden is een zusteronderneming van Van de Pol Automatisering, een bedrijf dat zich met name richt op kantoorautomatisering. Met de overdracht aan FYN stopt Eancore met zijn dienstverlening op het gebied van kassasystemen en webdiensten voor retailers.

www.fyn.nl

Museum Prinsenhof